Alguse saab uus traditsioon: 100 esimese õpetajapäeva tähistamine

8. dets. 2017 Triin Noorkõiv MTÜ Alustavat Õpetajat Toetav Kool - Kommenteeri artiklit

100 õpetajapäeva tähistamine on üks Eesti 100. sünnipäeva kingitustest. Lugedes õpetajatöö alguseks sümboolselt 1. septembrit, täituvad esimesed sada päeva 9. detsembril.

Sada päeva on uute rollide alguses sümboolse tähendusega. Seljataha jäävad sisseelamine, esimesed ristsed, tehakse vahekokkuvõte ja vaadatakse edasi – nii ka õpetajaametis, kus järelkasvu küsimus on täna eriti oluline.

Uue traditsiooni tugevdamiseks on loodud ka spetsiaalne märk, kust leiab sümbolina numbri 100, õ-tähe ning lõpmatuse sümboli, kandes mõtet, et õpetaja mõjutab igavikku.

„Uue traditsiooniga on meie eesmärk tuua tähelepanu uutele õpetajatele ja õpetajaametile kui ühele ühiskonna olulisimale ja põnevamale ametile,” ütles Triin Noorkõiv, üks traditsiooni ellukutsujatest ja MTÜ Alustavat Õpetajat Toetav Kool eestvedajatest. „Kutsume kõiki selle päeva tähistamisega liituma, luues toredaid ja tähenduslikke hetki enda lähedaste alustavate õpetajatega.”

Täna, 8. detsembri õhtul toimub traditsiooni sissejuhatamine piduliku koosviibimisega Tallinnas, kus kohtuvad alustavad õpetajad ja koolijuhid ning osalevad ka haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti koolijuhtide ühenduse, Eesti haridustöötajate liidu, õpetajate ühenduste koostöökoja ja riigikantselei EV 100. aastapäeva korraldustoimkonna esindajad.

Õpetaja saja päeva tähistamise käivitamisega seotud tegevusi toetab projekti „Alustavat õpetajat toetavate koolide koostöövõrgustiku laiendamine: alustavate õpetajate kaasamine ja väärtustamine” vahendusel Euroopa sotsiaalfond ja Eesti riik.

MTÜ Alustavat Õpetajat Toetav Kool käivitasid 2017. aastal neli hiljuti alustanud õpetajat, et toetada sisseelamist õpetajatöösse ja tugevdada õpetajate järelkasvu.

Lähem info traditsiooni algatamise kohta EV 100 leheküljel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!