Maarjamaa hariduskolleegiumis tähistati kodanikupäeva põnevate võistlustega vabas õhus

11. dets. 2017 MHG riigikaitseõpetuse õpperühma meediagrupp - Kommenteeri artiklit

30. novembril ootamatult maapinnale langenud lumekihist hoolimata toimusid Maarjamaa hariduskolleegiumis õpilastele kodanikupäeva puhul meeskondlikud võistlused. Ürituse korraldasid koos Maarjamaa hariduskolleegiumi töötajatega Miina Härma gümnaasiumi riigikaitseõpetuse õpperühma õpilased koos õpetaja Tõnis Assoniga.

Võistlusülesanded nõudsid lisaks osavusele ka meeskonnatööd. Alade hulka, millest enamik toimus õues, kuulusid märgi tabamine palli, noolte ja õhkrelvadega ning teatevõistlus, kus võistkonna liikmed pidid kiiruse peale rehvi kandma, kantima ja veeretama, kandma „haavatut” ja ratsutama rullmatil. Taktikaliste sugemetega ülesanded testisid relvastuse ja sõjatehnika tundmist ning oskusi hinnata maastikul tähelepanuvõime ja meeskonnaarutelu tulemusel vahemaid. Lisandusid õhupüssidest ja laskesimulaatorist laskmine ning noolevise. Kõige raskemaks ülesandeks osutus telgi püstitamine aja peale, kus täistulemuse saavutamisel mahtus aja sisse vaid üks meeskond.

Kuigi algul kulus nii ilmastikuoludest tekitatud raskuste ületamiseks kui ka olukorraga harjumiseks aega, tekkis peagi meeldiv õhkkond ning ka õues polnud külm tänu pidevale tegevusele ja soojale teele, mida osalejaile pakuti. Mõlema kooli õpilastel oli koos põnev. Pärast võistlemist võeti tulemused kokku ning autasustati parimaid. 2.‒5. koha saavutanud võistlejad said auhinnaks riigikaitseõpetuse õpikud, NATO lauamängud ning kommikotid. Esimese koha võitnud võistkonda Echot autasustati lisaks suure kringliga ja võimalusega külastada kevadel Tartumaa koolide riigikaitseõpetuse metsalaagrit. Märkimisväärse soorituse tegi telgi püsti panemisel võistkond Bravo, kes sai piiratud aja jooksul sellega ainsana hakkama. Lörtsisest ilmast hoolimata meeldis korraldatud üritus õpilastele väga ning korduvalt avaldati arvamust, et taolisi üritusi võiks tulevikuski korraldada.

 


 

Maarjamaa hariduskolleegiumi õpetaja Silvi Sarapuu:

Maarjamaa hariduskolleegium tänab Miina Härma gümnaasiumi õpilasi ja nende õpetajat, kes korraldasid meie lastele õpetliku ja sisutiheda pärastlõuna. Üritus tõestas, et koos on võimalik õppida, tegutseda ja nautida. Õpilased said eduelamuse ja tunnustuse nii iseseisvalt kui ka meeskonnana tegutsedes. Õpetajad aga kogemuse, et eri tasanditel koostööd tehes oleme edukad.

Jätkugu teil ikka tähelepanu, mõistmist, hoolivust ja sallivust teiste märkamiseks ja toetamiseks!

Daniil, 6. klass, 13-aastane:

Mulle meeldis sellel üritusel kõik: telgi kokkupanemine, relvade ära arvamine ja nendest laskmine ning samuti kingiti meile väga ägedad matkakruusid.

Kõik oli äge, eriti pallidega loopimine vastu seina. Tähtis on mitte alla anda ja mitte loobuda pingutusest! Olin väga kurb, et pidin varem koju sõitma, oleksin tahtnud oma võistkonda lõpuni aidata. Samuti suur tänu kasvatuspedagoog Jakobile, kes meiega koos tegutses. Üldiselt olime me väga aktiivsed ja võitsime esimese koha. Tahan tänada seda kooli kõige eest, mida mulle siin on pakutud ja mida ma siit olen saanud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!