Muuseumide ühine infopäev „Puust ja punaseks – õpetajate eri” 16. jaanuaril 2018 Eesti kunstimuuseumi Niguliste muuseumis

15. dets. 2017 Niguliste muuseum - Kommenteeri artiklit

Muuseumitund Niguliste muuseumis.

Tallinna vanalinna ja selle lähiümbruse muuseumidel on rõõm kutsuda õpetajaid muuseumihariduse infopäevale „Puust ja punaseks – õpetajate eri” 16. jaanuaril 2018 algusega kell 14 Niguliste muuseumis. Teabepäeval avaneb õpetajatel eriline võimalus tutvuda muuseumide haridusprogrammidega, osaleda vestlusringis ning näidistundides.

Infopäevast võtavad osa Eesti ajaloomuuseum, Eesti lastekirjanduse keskus, Eesti meremuuseum, Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseum, Eesti teatri- ja muusikamuuseum, Eesti tervishoiumuuseum, Niguliste muuseum ja NUKU muuseum.

Muuseumihariduse minimessil saavad õpetajad tutvuda kaheksa muuseumi eri kooliastmetele suunatud muuseumitundidega ja osaleda kahes enda valitud näidistunnis. Valikus on muuseumitunnid kõikidele sihtgruppidele – lasteaiast gümnaasiumini. Näidistunnid kestavad 30 minutit ning nendes osalemiseks on vaja end eelnevalt infopäeva jooksul registreerida.

Lisaks leiab aset õppimise ja õpetamise teemaline vestlus, kus oma mõtteid jagavad Joonas Hellerma, Jan Kaus, Marju Kõivupuu ja Indrek Neivelt. Koos arutletakse, kuidas muuta õppekavasid ja -aineid sobivamaks üha keerulisemaks muutuva maailma ja ühiskonna vajadustele ning küsitakse, mis moel leida tasakaalu ajatute väärtuste ja ajastu uuenduste vahel.

PROGRAMM

14 – Tervituskohv, registreerumine näidistundidesse, muuseumihariduse minimessi külastamine

14.30 – Vestlusring „Mida me koolis ei õppinud”: hariduse teemadel arutlevad Joonas Hellerma, Marju Kõivupuu, Jan Kaus ja Indrek Neivelt

15.30 – Oma kogemusi „Puust ja punaseks” projektis osalemisest jagab Gustav Adolfi gümnaasiumi abiturient Kaja Silva

15.45 – Registreerumine näidistundidesse, muuseumihariduse minimessi külastamine, loosimine

16.20 – Esimene näidistund

16.50 – Suundumine ühest muuseumist teise

17.10 – Teine näidistund

17.40 – Infopäeva lõpp

Näidistundidega saab tutvuda SIIN.

Infopäeval osalevaid õpetajaid ootavad üllatused. Välja loositakse kaheksa tasuta haridusprogrammi.

Lisaks on infopäeva raames võimalik broneerida haridusprogramme soodushinnaga.

Muuseumihariduse infopäeval osalemine on tasuta.

Infopäevale saab registreeruda kuni 8. jaanuarini SIIN. Osalejate arv on piiratud.

Teave Niguliste muuseumi kodulehel.

Niguliste muuseum (Niguliste 3, Tallinn)

Tel + 372 6 31 4330

kylli.kaus@ekm.ee

nigulistemuuseum.ekm.ee/


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!