Kõrgkoolid saavad tudengite IKT-oskuste arendamiseks ligi 800 000 eurot

10. jaan. 2018 Hariduse Infotehnoloogia SA - Kommenteeri artiklit

Geoloogia instituudi noored praktikal.

IT Akadeemia programmis on kõrgkoolidele avatud taotlusvoor õppekavade arendusteks, et edendada tudengite IKT-oskusi. Taotlusvooru kogueelarve on ligi 800 000 eurot, taotlusi saab esitada 22. jaanuarini.

Arendusprojektide taotlusvooru eesmärk on tugevdada Eesti IKT-kõrgharidust ning suurendada IKT-oskuste rakendamist ka teistes valdkondades. Tänavuse taotlusvooru põhirõhk on tööturul vajaliku IKT-kompetentsuse edendamisel ja koostööl ettevõtetega.

Taotlusvooru sihtrühm on kõik Eesti kõrgkoolid, toetust antakse kahes kategoorias. Eraldi konkurss on avatud IKT-õppekavadele ja lisaks kõikidele teistele õppekavadele erialaspetsiifiliste IKT-oskuste arendamiseks.

Taotlusvooru kogueelarve on ligi 800 000 eurot, sellest 512 000 on suunatud erialaspetsiifiliste IKT-oskuste toetamiseks ja 287 000 eurot IKT-kõrghariduse edendamiseks. „Kõige suuremat majanduskasvu potentsiaali nähakse just teistes sektorites IKT-oskuste arendamisel, mistõttu otsustati 2018. aasta taotlusvoorus suurendada erialaspetsiifilisi IKT-oskusi arendavate projektide eelarvet. Võrreldes eelmise aastaga on eelarvet suurendatud ligi kahekordseks, täiendavalt toetatakse sel aastal taolisi projekte 237 000 euroga,” selgitas IT Akadeemia programmijuht Margit Grauen.

Arendusprojektide taotluste tähtaeg on 22. jaanuar. Toetuse maksimaalne summa projekti kohta on 75 000 eurot. Täpsemat infot saab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!