Endlalt seiklusi ja põnevust

2. veebr. 2018 Endla teater - Kommenteeri artiklit

Stseen muusikalisest lastelavastusest „Operatsioon Kintsutükk”. Foto: Gabriela Liivamägi

 

Ootame lapsi vaatama muusikalist lastelavastust „Operatsioon Kintsutükk” (autor Helju Rammo, lavastaja Enn Keerd). Ühel kenal päeval satuvad vapra jänkupoisi, tema õe, metsseaneiu, orava, rebase ja hundi unistamised samale metsalagendikule kokku. Tulemuseks on pöörane ja lustlik seiklus koodnimetusega operatsioon Kintsutükk. Etendused toimuvad 14. veebruaril kell 11 Tallinnas Salme kultuurikeskuses ning 14. aprillil ja 12. mail kell 12 Pärnus Endla teatri Suures saalis.

Endla värskelt remonditud Suure saali mängukavast võib taas leida muusikalise koguperelavastuse „Alice Imedemaal” (autor Lewis Carroll, lavastaja Laura Mets) – loo hea fantaasiaga tüdrukust Alice’ist, kes kukub Valget Küülikut jälitades auku, kus ta kohtab paljusid naljakaid ja erilisi tegelasi. Etendused Pärnus 10. märtsil kell 18 ning 26. ja 27. märtsil, 18. aprillil ja 3. mail kell 12.

Teismelistele soovitame tumedat põnevikku „Et sa kaotaksid kõik” (autorid Jaanika Juhanson, Jan Kaus ja trupp, lavastaja Jaanika Juhanson). Mahajäetud ja räämas mõisahoonesse saabub seltskond noori. Vana maja peidab endas aga saladusi, hämaruses vilksatab minevikuvarje ning öösel hakkab mõisa kinni jäänud lugu end tasapisi ilmutama. Miski pole nii, nagu esmapilgul näib. Etendused toimuvad 29. märtsil, 14. aprillil ja 11. mail Pärnus Endla teatri Suures saalis.

Vanemale koolieale võiks huvi pakkuda pildike 1950-ndate Eestist „{Sajandi lugu}: Kaarnakivi perenaine” (autor Andrus Kivirähk, lavastaja Peeter Tammearu). Kõik on pahupidi ja katki. Inimesed peavad õppima elama sootuks uut moodi. Ja ometi on mingid asjad endised –need kõige iidsemad, kõige varjatumad. Ja see annab lootust, et ka kurjad ajad õnnestub siiski üle elada. Lavastust mängitakse 16. märtsil, 20. ja 26. aprillil, 4. ja 17. mail Pärnus Endla Suures saalis ning 5. ja 6. märtsil Kuressaare Linnateatris. Külalisetendused toimuvad 5. veebruaril Vanemuise teatris, 19. veebruaril Paide ja 9. aprillil Salme kultuurikeskuses.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!