Ootame õpilaste teadusfestivalile ERM-i!

16. märts 2018 Eesti teadusagentuur - Kommenteeri artiklit

 

12. ja 13. aprillil toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis õpilaste teadusfestival, pidu kõikidele teadushuvilistele – lastele ja õpilastele, õpetajatele, lastevanematele ja teistele.

Festival on külastajatele avatud neljapäeval kella 10–18, reedel kella 10–13, parimate autasustamine algab kell 14.

Festivalil esinevad stendiettekannetega õpilaste teadustööde riikliku konkursi parimad. Valitakse välja riiklike preemiate ja eriauhindade saajad, mida annavad välja asutused. Ka külastajad saavad sõna sekka öelda ja oma lemmiku valida.
Kõigi konkursile esitatud tööde kokkuvõtted leiab kogumikust.

Festivalil saab vaadata, mida põnevat teavad ja on uurinud algklassilapsed, näha teadushuviringide ja -teatrite etendusi, osaleda töötubades. Õpetajatel on võimalus osaleda seminaridel.

Kes on oodatud festivali külastama?

  • Üldhariduskoolide õpilased, uurimistööde juhendamise ja korraldamisega seotud õpetajad, klassiõpetajad. Õpilasgrupid alates kümnest külastajast palume ette registreerida, et teie tulekuks paremini valmis olla. 
  • Huviringide õpilased ja juhendajad.
  • Õpilaste pered ja tuttavad.
  • Teadlased ning teadusasutuste ja ettevõtete töötajad.
  • Kõik, kes on ühel või teisel moel (õpilas)teadusest huvitatud.


Miks tulla?

  • Õpilased, kellel gümnaasiumis või põhikoolis uurimistöö tegemine käsil või ees, saavad väga hea ülevaate konkursil osalevate uurimistööde teemadest, kasutatud meetoditest, järelduste tegemise ja tulemuste esitlemise võimalustest.
  • Uurimistöid juhendavad õpetajad saavad oma töö arendamiseks ülevaate konkursitöödes kasutatud metoodikast, teemavalikust ja tööde tasemest.
  • Noorematele õpilastele pakub tihe ja huvitav festivaliprogramm kokkupuudet eri teadusvaldkondadega ning rikastab õppetööd koolivälise keskkonnaga.
  • Festivalil saab ülevaate üldhariduskoolis tehtavate uurimistööde sisust ja tasemest ning tutvuda teaduse populariseerijate tegevusega, kes äratavad noorte huvi teaduse ja tehnoloogia vastu.
  • Algkooliõpilaste projekte uurides saab selgeks, et teadusega saab tegelda juba esimestest klassidest alates.
  • Soovitame festivali õppetööga sidumiseks kasutada selleks loodud vaatluslehti.

 

Õpilaste teadusfestivali külastamine on TASUTA!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!