Tallinna keskraamatukogu soovitab: Kevadeks lapsele

16. märts 2018 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Ellen Niit Onu Ööbik Öösorri tänavast”

Onu Ööbik on naljakas ja veider mehike, kellega juhtub kogu aeg midagi naljakat ja veidrat – ükskõik, mida ta ka ette võtab. Kindlasti on palju veidraid eksimusi, apsakaid ju juhtunud meie kõigiga. Aga see, millistesse segastesse olukordadesse satub onu Ööbik, on lausa väga naljakas. Õpetlik ka. Kui keegi veel ei saa aru, kui kummalise tegelasega on tegemist, siis Priit Pärna vahvad illustratsioonid teevad kõik selgeks.

 

Anti Saar Külaskäik”

Pärast vanaema surma vanaisale maale külla läinud väike poiss satub läbi õunaussi augu keerulisse labürintide maailma. Käike läbides elab ta uuesti läbi oma lahkunud vanaema maailma, kõik need ilusad valusad mälestused, mis meenutades teevad küll haiget, kuid toovad sooja naeratuse näole. Väga lihtsalt ja südamlikult kirjutatud raamatule annab lisaväärtust Anna Ringi mänguline kujundus. Tänu sellele saab lugeja läbida kõik need kirjeldatud labürindid.

 

Davide Cali Väike Klutt”

Värssjutt imetillukesest poisist, kes ei kasva kunagi suuremaks. Lapsepõlv algab lõbusalt – sõbraks on siil ja kiil, ratsuks ritsikas. Kui aga kool algab, siis väikese kasvu tõttu on seal raske. Õnneks märkab õpetaja ühel hetkel, et Klutt on väga andekas kunstnik. Ja saamegi teada, et erinemine teistest ei takista olla õnnelik. Sébastien Mourraini pildid on väga rõõmsad ja fantaasiat innustades detailirohked.

 

 

Epp Petrone Võlusõnad. Ühe minuti muinasjutud”

Ühe minuti muinasjutud on lihtsad, lühikesed, maailma eri paigust kogutud õpetlikud lookesed. Mis kõige toredam – enamik lugusid on meie jaoks uued. Iga lugu lõpeb ootamatu puändiga ja õpetab meile midagi, paneb edasigi mõtlema. Mõnele loole on lisatud pisikesed kommentaarid, selgitused, edasimõtlemist innustavad küsimused. Väga sobivad, lapsikud ja värvilised pildid on raamatule joonistanud Kristi Kangilaski.

 

Jaanus Vaiksoo Kolm sügist”

Autori viies lasteluulekogu on kirjutatud suure loodusesõbra poolt ja sisaldab luuletusi, mille põhiteema on Eestimaa loodus ja pea kõik, mis Eesti ilmastikus igapäevane. Läbi sooja huumori ja sõnademängu kuuleme, kuidas Jaanus Vaiksoo meile ütleb: Eesti on tõesti elamiseks imeline koht. Raamatut kaunistavad Kadi Kuremi peened südamlikud pildid.

 

 

 

Tiia Toomet Minu kodu on Eestimaa”

Koos Mihkli, Liisa, Marta ja nende perega saab selle raamatu abil põhjalikult tutvuda Eesti ajaloo, riigikorra, looduse, kaunite paikade, kommete ja veel palju muuga. Lisaks on iga peatüki juures välja toodud olulised arvud ja faktid Eestimaa kohta. Rikkaliku fotomaterjaliga raamat on igati abiks Eestiga tutvumisel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!