Keskkonnaministeerium kutsub keskkonnakäppa püüdma

13. apr. 2018 Kairi Toiger keskkonnaministeeriumi avalike suhete spetsialist - Kommenteeri artiklit

Keskkonna­ministeerium kutsub kõiki haridusasutusi ja keskkonnahariduse organisatsioone osalema Keskkonnakäpa konkursil. Kandideerida saab 2.–29. aprillini. Kõik kandidaadid jõuavad ka žürii lauale, kust valitakse laureaadid. Lisaks žüriile saavad kõik inimesed valida oma lemmiku 7.–20. maini kestval rahvahääletusel.

Keskkonnakäpa konkurss on keskkonnasõbraliku haridustegevuse tunnustamiseks algatatud konkurss. Konkursile sobivad esitamiseks kõik algatused, mis aitavad kujundada inimesi keskkonnasõbralikumaks ja -teadlikumaks ning muudavad meie ümbrust paremaks,” tutvustas keskkonnaminister Siim Kiisler konkurssi. Oodatud on projektid, mis on uudsed, ressursisäästlikud, avaldavad head mõju keskkonnale ja kasvatavad osalejate keskkonnateadlikkust.

Ma tean, et meil on Eestis palju tublisid lapsi ja õpilasi, kes koos oma juhendajatega on teinud igasuguseid põnevaid keskkonnaprojekte. Samuti on meil mitmeid ühendusi, kes on oma tegevusega panustanud keskkonnateadlikkuse suurendamisse. Me soovime need tublid projektid tuua nüüd tunnustamiseks ka suurema avalikkuse ette, et kõik saaksid võimaluse nendega tutvuda ja miks mitte ka neist eeskuju võtta. Igal juhul on kõik keskkonnahariduse projektid kiiduväärt ja väärivad tähelepanu,” ütles Siim Kiisler.

Kokku on konkursil viis kandideerimise rühma: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ning keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandideerida saab tubli tegutseja, targa tarbija, õnneliku õppe, kogukonna kaasamise ja innukas innovaatori kategoorias.

Võitjad kuulutatakse välja juuni alguses toimuval pidulikul tänuüritusel.

 

Lisainfo konkursi kohta www.keskkonnakäpp.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!