Kontserdisari „Teekond” Eesti raudteejaamades

20. apr. 2018 - Kommenteeri artiklit

Vanemuise kvintett 2015. aastal. Foto: Heili Mägi

 

Teekond” sümboliseerib liikumist ja muutumist nii ruumis kui ka ajas. Eesti Vabariigi kasvamine ning arenemine saja-aastaseks on olnud pikk ja keeruline teekond. Nii on olnud ka eesti muusika pidevas liikumises ning täiustumises.

Kontserdisarjas toimub 14 eri pikkusega kontserti liikumise sõlmpunktides ehk raudteejaamades üle Eesti Vaivarast Valgani, mis tutvustavad publikule põneva puhkpillikoosluse võimalusi ning puhkpillikvinteti muusika ajalugu Eesti muusikas tervikuna.

Teekonna kontsertidel astuvad üles puhkpillikvintett Estica koosseisus Anna Kelder (flööt), Heli Ernits (oboe), Helena Tuuling (klarnet), Meelika Mikson (metsasarv), Rene Sepalaan (fagott) ja Vanemuise kvintett koosseisus Kersti Perandi (flööt), Anna Shulitshenko (oboe), Johanna Tuvi (fagott), Heimo Hodanjonok (klarnet), Kreete Perandi (metsasarv).

Esitusele tuleb eesti helilooming läbi aegade, kuulda saab nii nüüdismuusikat kui ka vanameistrite loomingut, lisaks kolm spetsiaalselt selleks kontserdisarjaks kirjutatud uudisteost Pärt Uusbergilt, Liina Sumeralt ja Liisa Hirchilt.

Ebahariliku kontserdikoha valiku ja põneva kontseptsiooni kaudu avardab kontserdisari publiku muusikalist mõtlemist, näidates, et klassikaline muusika on lõbus, kaasahaarav ning ajas muutuv ja arenev.

Kontserdisari „Teekond” on üks EV100 muusikasündmuste ideekonkursi kümnest võidutööst.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!