Theatrumi suvelavastusi näeb Viimsis, Järvamaal ja Hiiumaal

20. apr. 2018 THEATRUM - Kommenteeri artiklit

Vanalinna Haridus­kolleegiumi 20. lennu teatriklassi abituriendid.
Foto: Theatrumi arhiiv

Juba rohkem kui aasta on Theatrum elanud oma renoveeritud maja avamise ootuses. Kuid nagu sageli juhtub, venivad ehitustööd esialgselt planeeritust pikemaks ning publiku kutsumine oluliselt mugavamasse ja tehniliselt palju suuremate võimalustega saali on lükkunud kevadest sügisesse. See-eest on Theatrumil olnud tore võimalus mängida meie jaoks uutes saalides ning võõrustada teatrisõpru mitmel pool Eestis.

Lähenemas on suvi ning nagu ikka toob see endaga kaasa arvukalt suvelavastusi. Theatrumi lähenev suvi tuleb tihedamgi kui mitmel eelmisel aastal.

 

Meie jaoks kodusaali ümberehituse ajal alaliseks esinemispaigaks saanud Viimsi Black Boxis mängime mais kaheksal korral Rootsi kirjaniku ja lavastaja Martina Monteliuse lastele mõeldud näidendit „Üksi ja Esmeralda”, mille on lavastanud Maria Peterson. Osatäitjad on Maria Koff, Rhett Kütsen, Mare Peterson ja Tarmo Song. Teos kirjeldab isikupärasel moel ühe filmitegija lapsepõlve. Koomiliselt ja samas pisut nukralt näitab autor, kuidas fantaasia võib päästa nõudmistest ja ootustest, kuidas lapse kogemused võivad anda ainest kunstiloomingule.

  • Etendused toimuvad 2., 3., 4., 15., 16., 17., 18. ja 19. mail.

 

Mitmel suvel on Theatrum publikule elamusi pakkunud Järvamaal kaunis Esna mõisas. Seekord etendub seal Tšehhovi „Kirsiaed”, mis on ühtlasi Vanalinna Hariduskolleegiumi 20. lennu teatriklassi lõpulavastus. Lavastajaks taas Maria Peterson ning kaasa teevad Teele Kaljuvee-O’Brock, Lisanna Lajal, Johanna Poll, Hanna Brigita Jaanovits, Camilla Sundvor, Taavet Mark Kirja, Erik Richard Salumäe, Andri Suga, Ats-Anton Varustin, Saara Liis Jõerand, Rhett Kütsen, Mari-Ann Reede, Franz Malmsten ja Johan Kristjan Aimla.

  • Etendused toimuvad 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 13., 14. ja 15. juunil.

 

Suve teises pooles ootame publikut Soonlepa karjamõisa Hiiumaal vaatama näidendit „Muna”, mille autor ja lavastaja on Andri Luup. Osades Jan Uuspõld, Maria Peterson, Helvin Kaljula, Helena Pruuli, Elisabeth Peterson ja Risto Vaidla. Etendused toimuvad augusti keskel ning täpsed toimumisajad on peatselt kirjas meie kodulehel www.theatrum.ee.

 

Ilusaid teatrielamusi soovides

THEATRUM

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!