VAT Teatri stseenikirjutamise konkursi „VAT kus dialoog!“ võitjad on selgunud

1. juuni 2018 VAT Teater - Kommenteeri artiklit

VAT Teater kuulutas sügisel välja 8.–11. klassi noortele mõeldud stseenikirjutamise konkursi, et julgustada noori looma näidendi laadis kirjutisi. Laekus rõõmustavalt palju töid: 105 stseeni 98 noorelt autorilt!

Konkurss oli mõeldud nii neile, keda huvitab dramaturgi roll teatris, kui ka neile, keda paelub loovkirjutamine üldisemalt ja kes soovivad saada võimaluse oma oskusi arendada.

Võistlusele saadetud stseenide teemavalik oli äärmiselt lai ja mitmed lood väärivad kindlasti edasikirjutamist. Paremate tööde autoritega jätkab teater koostööd – kuni selleni, et kunagi võib mõni nende tööde edasiarendustest olla VAT Teatri laval.

Žürii koosseisus Mari-Liis Velberg (VAT Teatri haridustegevuste juht), Aare Toikka (lavastaja ja VAT Teatri kunstiline juht) ja Mihkel Seeder (VAT Teatri dramaturg) valis võitjateks 14 õpilast:

Mia Marlena Meimer (Tallinna prantsuse lütseum); Eliise Reitsak (Tartu Tamme kool); Anna-Liisa Sääsk (Viljandi gümnaasium); Katariina Kuusaru (Tallinna 21. kool); Alexandra Tuuling (Tallinna saksa gümnaasium); Kristiin Näppi (Audentese erakool); Lisa Jennyfer Benita (Viimsi keskkool); Kristin Kalam (Tallinna 32. keskkool); Carmen Laurend (Tallinna 32. keskkool); Tormi Ariva (Viljandi gümnaasium); Joosep Spirka (Tallinna Nõmme gümnaasium); Oskar Hakonen (Audentese erakool); Robin Uspenski (Audentese erakool); Karl Mikovitš (Viimsi gümnaasium).

Kõik võitjad on oodatud osalema oktoobris algavates dramaturgia töötubades. 2019. aasta alguseks kirjutavad noored valmis lühinäidendid, millest 1–3 paremat tulevad VAT Teatris lavastatud ettelugemisele.

VAT Teater tänab õpetajaid, kes motiveerisid noori sellel konkursil osalema. Eriti palju töid laekus tänu õpetaja Anneli Talvistele, Katrin Rauale, Kirsi Rannastele, Tiia Vainulale ja Riita Järvele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!