21-aastane teaduskeskus AHHAA üllatab ka edaspidi

4. sept. 2018 - Kommenteeri artiklit

AHHAA külastajad. Foto: teaduskeskus AHHAA

Septembri algusega tähistas Baltimaade vanim teaduskeskus AHHAA küll juba oma 21. sünnipäeva, ent uusi ja üllatavaid teaduselamusi jätkub külastajatele ka uueks tegutsemisaastaks.

AHHAA juhatuse esimees Andres Juur kinnitas, et ka 21-aastaselt on teaduskeskus endiselt üllatusi täis.

„Meie 2011. aastal avatud maja on seitsme aasta jooksul külastanud rohkem inimesi, kui on Eestis elanikke. 21 tegutsemisaastast hoolimata on iga sügis nagu esimesse klassi minek ning nii meil kui ka külastajatel on keskuses veel palju avastada,“ sõnas Juur.

Seetõttu pöörab AHHAA oma sünnipäeval erilist tähelepanu just värskelt kooliteed alustanud õppuritele, kinkides neile 1. septembril priipääsme keskusesse ja vahva teadusraamatu.

Eelmisele tegutsemisaastale tagasi vaadates tõdes Juur, et AHHAA-s on sel ajal toimunud palju märkimisväärset.

„Talvel rõõmustas külastajaid interaktiivne talispordinäitus, alates maikuust aga elusuuruses merekoletised. Lisaks tähistasime Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva Eesti lipu heiskamisega kõige kõrgemale ‒ see jõudis lausa stratosfääri välja. Kevadel esitlesime Eesti teadusteatrite paremikku Amsterdamis toimunud „Teadusteatrite maratonil“,“ ütles juhatuse esimees.

Ta lisas, et kui kõik plaanipäraselt kulgeb, toimuvad AHHAA-s 2019. aasta alguses ulatuslikud ehitustööd, mille tulemusena ootab keskuse külastajaid alates veebruarist veelgi enam ahhaa-elamusi.

Juur märkis, et ka veel sel sügisel pakub AHHAA oma sõpradele palju põnevat.

„26.–29. septembrini toimub taas kord Baltikumi suurim teadussündmus, Teadlaste Öö festival, mille tähtsündmuseks on iseehitatud võitlusmasinate heitlus „Robolahing“. Samuti ehitame uut koguperenäitust, mis avatakse novembris ning mille teemaks on seekord illusioonid,“ sõnas ta.

Teaduskeskus AHHAA asutati 1. septembril 1997, mis teeb sellest Baltikumi vanima teaduskeskuse. 21 aasta jooksul on AHHAA mitmesuguseid sündmusi külastanud üle kolme miljoni inimese.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!