Endla teater pakub lastele seiklusi ja noortele mõtlemisainet

28. sept. 2018 Endla teater - Kommenteeri artiklit

Muusikalist koguperelavastust „Alice Imedemaal“ mängitakse veel 17. oktoobril ja 14. novembril.
Foto: Gabriela Liivamägi

 

Mõni aasta tagasi ääretult populaarse „Peeter Paan ja valge lind Wendy“ lavastanud Oleg Titov on taas Endla teatris, et tuua lavale Hugh Loftingi jutustustel põhinev seikluslik lastelavastus „Doktor Dolittle“. Oma kodulinna kõige targemal mehel doktor John Dolittle’il on üks veidrus, mis on linnaelanike meelest läinud üle piiri. Doktor armastab nimelt väga loomi ja kuna terve tema kodu on neid täis, lõpetavad patsiendid tema juures käimise. Doktorile sobib see aga üsna hästi, sest nüüd algab seiklus, mille käigus satuvad loomade keelt oskav doktor ning tema karvased ja sulelised sõbrad nii Hispaania härjavõitlusareenile kui ka kaugel lõunameres asuvale Ämmalahvi saarele.

Doktor Dolittle“ esietendub 12. detsembril Endla suures saalis.

Muusikalist koguperelavastust „Alice Imedemaal“ (lavastaja Laura Jaanhold) on võimalik näha veel vaid 17. oktoobril ja 14. novembril. Sa ju tead Alice’it? Seda hea fantaasiaga tüdrukut, kelle puhul täiskasvanud alatihti leiavad, et mõne asja tegemiseks on ta juba liiga suur, teise asja tegemiseks aga liiga väike. Ühel päeval näeb Alice Valget Küülikut, kellele järgnedes kohtab tüdruk paljusid naljakaid ja erilisi tegelasi. Kõigil neil on Alice’iga jagada mõni veider lugu või esitada talle mõni kummaline küsimus ning selgub, et imelik võib vahel olla päris imeline.

13. ja 14. oktoobril toimub Endla teatris casting, mille jooksul otsitakse muusikali „Oliver Twist“ nimiosatäitjat ning teisi noori osalisi (vaestemaja lapsed / röövlikamp). Osatäitjateks sobivad 9–13-aastased poisid, kellelt oodatakse teksti esitamist ja lauluoskust, kasuks tuleb varasem tantsukogemus. „Oliver Twist“ esietendub 9. märtsil 2019 Endla suures saalis. Muusikali lavastaja on Peep Maasik, helilooja Jarek Kasar ning sõnade autorid Jarek Kasar ja Olavi Ruitlane.

Gümnaasiuminoortele soovitame 13. oktoobril esietenduvat draamat „Märter“ (lavastaja Ervin Õunapuu). Üksik­emaga kasvanud Benjamin on esmapilgul täiesti tavaline teismeline – käib koolis, joob sõpradega õlut, piilub tüdrukuidki. Aga siis keeldub ta ujumistunnis osalemisest. Õpetajad peavad seda teismelise kapriisiks, ema kahtlustab narkootikume ja omal moel on mõlemal õigus – Benjamin on leidnud jumala. Lõbusast pahaendeliseks arenev „Märter“ uurib, kui kaugele ulatub meie sallivus kokkupuutel ekstremismiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!