Õpetajate Leht 26. oktoobril

24. okt. 2018 - Kommenteeri artiklit

Viisteist poissi, viis tüdrukut ja õpetaja

Eelmisel sügisel läks Muhus üle pika aja kooli rekordarv lapsi: kooliteed alustas 15 poissi ja viis tüdrukut. „Kogu koolis on suur poiste ülekaal, 98 õpilasest üle 60 on poisid. Meil on siin Muhu saarel vägev meestevägi,“ räägib naerdes õpetaja Karina Kütt, kelle jaoks see oli järjekorras juba kaheksas esimene klass.

Kunstid õpetaja portfellis

Tallinna ülikooli õppejõud Eha Rüütel toob näiteid, kuidas saab kunstide abil häälestada oma õpilasi tunni teemale, näitlikustada neile ülesandeid, harjutada koostööd, pakkuda puhkepausi, lihtsustada üleminekut vahetunnist tunnile jpm.

Inspireeriv haridusfestival „iduEDU“

20. oktoobril toimus Tallinnas esimest korda haridusfestival „iduEDU“, kus külastajad said läbi mängida uuenduslikke õpimeetodeid. Festivalil oli ligi sada õpituba.

Koolipsühholoogid vaatasid end peeglist

Ehkki koolipsühholoogid kipuvad vahel nurisema oma töö üle ja kaadrivoolavus on suur, ilmnes Julia Šarapova magistritööst, et tegelikult on asjad pigem hästi ja rahulolu ametiga on Eesti keskmisest kõrgem.

Õpetaja, palun loe meile!

Hiljuti tehtud rahvusvahelisest uuringust selgus tore tõsiasi, et eestlastel on kodus kõige rohkem raamatuid. Kui keegi võtaks kätte ja uuriks, millise riigi lasteaedades lastele kõige rohkem raamatuid ette loetakse, oleks Eesti arvatavasti selleski esirinnas. Raamatu rollist lasteaias räägivad Lauliku lasteaia õpetaja Piibe Jõgi ja Kasekese lasteaia õpetaja Pille Mihkelsaar.

Tartu õpetajate vaheaeg möödus haridusfestivalil

Juba neljandat aastat kutsus Tartu linnavalitsuse haridusosakond õpetajaid, haridusasutuste juhte ja lapsevanemaid sügisesel koolivaheajal haridusfestivalile. Kolme päeva mahtus töö- ja õpitube, ettekandeid, ringkäike ja meelelahutustki. Esmakordselt olid festivalile kaasatud ka lasteaiad.

Vaimse tervise murele saab abi

Pärnu haigla juures tegutseb laste ja noorte vaimse tervise keskus. Sinna võivad abisaamiseks pöörduda nii lapsevanemad kui ka noored ise. Mitmesugused teraapiad aitavad jälile jõuda probleemile ja leida lahendusi.

Koolirõõmu oskab luua õpetaja

Iga laps peaks saama mure korral kiirelt abi, enne kui murest tekivad tervisehädad. Hästi ja tulemuslikult õpib rõõmus laps. Rõõmu saab jagada kool, arvab psühholoog-nõustaja ja pereterapeut Aet Lass.

Teeme rahvakultuuri ise endale ägedaks

Ameerikalik halloween kõrvitsate ja kollidega vallutab nooremate eestlaste meeli ja koole-lasteaedugi üha enam. Äsja aasta õpetajaks valitud Kuressaare ametikooli disainiõpetaja Merit Karise soovitab aga kuulutada meie omad pühad – mardi- ja kadripäeva – riiklikeks tähtpäevadeks ning ettevõtetel tulla välja neist inspireeritud toodetega. Karise soovitusel ja juhendamisel on õpilased mitmel aastal teinud moodsaid kadri- ja mardimaskeeringuid, maske ja kommipakendeid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!