Kino Artis pakub koolilastele valiku uusi väärtfilme

11. jaan. 2019 Kino Artis - Kommenteeri artiklit

Talve teises pooles on koolilastel kinos Artis võimalik vaadata mitmeid põnevaid kvaliteetfilme. Kavas on vahvat vaatamist nii lasteaiaealistele kui ka silmaringi avardavaid filme alg- ja põhikooliõpilastele.

Armastatud lapstegelased Kasper ja Emma külastavad kinoekraani jälle filmis „Kasper ja Emma lähevad aardejahile“ (Norra, 2018). Lasteaialapsi rõõmustavas filmis läheb tegus duo seekord Emma vanaisa juurde suvitama ja satub põnevale aardejahile. Kaunis Norra rannakülas üles võetud film pakub meeldejäävat seiklust ja idüllilisi looduskaadreid.

Loomulikult saavad pisemad ja suuremad lapsed nautida ka kaua-oodatud Lotte triloogia uhiuut kolmandat osa „Lotte ja kadunud lohed“ (Eesti, 2019). Seekord läheb populaarne koeratüdruk oma vastsündinud õe Roosiga otsima tuldpurskavaid lohesid. Heatahtlikus ja rohke lauluga vürtsitatud animatsioonis paitab  pisikeste vaatajate kõrvu üle 60 eesti näitleja hääle.

Algkooli vanematele klassidele ja põhikoolilastele sobib vaatamiseks Jack Londoni menuromaanil põhinev „Valgekihv“ (Prantsusmaa/Luksemburg/USA, 2018). Imeline ja liigutav animeeritud retk jutustab vaatajale koerhundi seiklustest Alaska looduses erinevate peremeeste käe all. Animatsioon oli möödunud aastal nomineeritud võistlema mainekale Euroopa filmiauhinnale, seda parima täispika animatsiooni kategoorias.

Põhikooliõpilased saavad nautida kinoekraanil võimsate eksootiliste looduskaadritega erakordset filmi „Mia ja valge lõvi“ (Prantsusmaa/Lõuna-Aafrika/Saksamaa 2018), mis jutustab varateismelise tüdruku Mia ja haruldase valge lõvi ootamatust ja erilisest sõprusest Lõuna-Aafrika lõvifarmis. Linateos tutvustab trofeeküttide südametut maailma ja kutsub üles võitlema selle julma harrastuse vastu, mis ohustab haruldaste kiskjate ellujäämist.

Suuremate gruppide puhul oleme valmis korraldama kinokavaväliseid seansse.

Lisainfo ja broneerimine Mikk Villem, Mikk@kino.ee, tel 663 1373.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!