Tule keskkonnakäppa püüdma!

29. märts 2019 Kairi Toiger keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist - Kommenteeri artiklit
Kandideerida saab 28. aprillini tubli tegutseja, targa tarbija, õnneliku õppe, kogukonna kaasamise ja innuka innovaatori kategoorias. Foto: keskkonnaministeerium

Keskkonnaministeerium kutsub kõiki haridusasutusi ja keskkonnahariduse organisatsioone osalema Keskkonnakäpa konkursil. Kandideerida saab 1.–28. aprillini. Kõik kandidaadid jõuavad žürii lauale, kust valitakse laureaadid. Lisaks žüriile saavad kõik valida oma lemmiku 10.–24. maini kestval rahvahääletusel.

Keskkonnakäpa konkurss on algatatud keskkonnasõbraliku haridustegevuse tunnustamiseks. Konkursile sobivad esitamiseks kõik algatused, mis aitavad kujundada inimesi keskkonnasõbralikumaks ja -teadlikumaks ning muudavad meie ümbrust paremaks. Oodatud on projektid, mis on uudsed, ressursisäästlikud, avaldavad head mõju keskkonnale ja kasvatavad osalejate keskkonnateadlikkust.

Kokku on konkursil viis kandideerimise rühma: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ning keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandideerida saab tubli tegutseja, targa tarbija, õnneliku õppe, kogukonna kaasamise ja innuka innovaatori kategoorias. Viimane on eriauhind, mis antakse tegevuse eest, mille käigus on leitud uudseid/leidlikke lahendusi keskkonnateemade käsitlemisel, olgu selleks eri ainevaldkondade põiming, keskkonnasõbralikkust edendavad uuringud, vaatlused, leiutised, kampaaniad, koostöö lastevanemate ja ettevõtetega jms.

Kandidaate saab esitada 28. aprilli südaööni konkursi kodulehel asuva ankeedi kaudu (www.keskkonnakäpp.ee/ankeet). Keskkonnakäpa veebilehelt leiab lisainfot ka kandideerimistingimuste kohta. Esita oma kandidatuur või soovita meile tublisid tegijaid oma kogukonnast!

2014. aastast aset leidvat konkurssi korraldas esimesel kahel aastal keskkonnaamet ning seda Euroopa sotsiaalfondi programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ toel. 2016. aastast korraldab konkurssi keskkonnaministeerium. Viie aastaga on konkursile esitatud keskmiselt 115 projekti aastas ning kokku on välja antud 126 tunnustust ehk keskkonnakäppa.



Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!