Üleskutse: esita kandidaat „Aasta õpetaja 2019“ konkursile

14. märts 2019 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeerium tunnustab haridustöötajaid ja hariduse toetajaid juba seitsmendat korda toimuval pidulikul aasta õpetaja galal. Kandidaate saab esitada ministeeriumi veebilehel www.hm.ee/gala kuni 18. aprillini kokku kolmeteistkümnes kategoorias.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on õpetajaameti väärtustamine ministeeriumi kõige olulisemate tööülesannete pingerea tipus. „Olen südamest tänulik õpetajaile, kes on viinud meie hariduse tippu, nad kõik väärivad tunnustust. Riikliku hariduspreemiaga saame esile tõsta aga parimatest parimaid, kes on teistele eeskujuks ja meelitavad oma tööga tänaseid noori õpetajaametit omandama.“

Pärast kandidaatide esitamist alustavad finalistide väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon, mis valivad hiljemalt 27. maiks välja need, kes väärivad kõige enam edasipääsemist. Augustis koguneb riiklik komisjon, mis selgitab välja kõikide kategooriate parimatest parima.

Riikliku hariduspreemia suurusega 10 000 eurot pälvivad üheksa kategooria laureaadid: aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõpetaja, aasta õppejõud, aasta õppeasutuse juht, aasta tugispetsialist. Haridustöötaja elutööpreemia on 65 000 eurot. Väiksemate preemiatega pärjatakse aasta hariduse sõber ning aasta haridustegu laureaate. Sel aastal lisandus aasta õpetaja konkursile eraldi kategooriana aasta kooli konkurss, mille kohta leiab rohkem infot SA Innove kodulehelt.

Aasta õpetaja gala „Eestimaa õpib ja tänab“ on haridusvaldkonna aasta tippsündmus, mille eesmärk on riigi tasandil tõsta esile haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kes panustavad noorte heasse käekäiku ning kelle töö on teistele eeskujuks. Tunnustuse saajad on viimase kolme aasta jooksul silmapaistvalt aidanud kaasa õpilaste individuaalsele ja sotsiaalsele arengule ning nende kogemus väärib esiletõstmist ja jagamist. Tunnustusürituse eestvedajad on haridus- ja teadusministeerium, SA Innove ning Eesti haridustöötajate liit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!