Aura keskus – parim puhkus kõigile!

5. apr. 2019 Kairit Matto Aura keskuse juhataja - Kommenteeri artiklit

On vähe kohti, kus saab ühes kohas nii sporti teha, rõõmsalt ja sportlikult meelt lahutada kui ka lõõgastuda. Aura veekeskus on paik, mis kõike seda pakub. Igaüks leiab siit endale sobivaima viisi pisikest puhkust veeta.

Aura keskuse veepargi lemmikatraktsioonid laste ja noorte hulgas on kahtlemata 55 ja 38 meetri pikkused liutorud. Väiksematele lustijatele on mõeldud väikelaste liutoru. Päris pisikesed külastajad saavad oma liuglemisoskust lihvida beebibasseini liumägedel. Lisaks on beebibasseinis mitmeid muid atraktsioone, mis väikestele palju rõõmu valmistavad. Unustatud ei ole ka suuremaid. Veepargis saab kätt harjutada korvpallis ning proovida jõudu veekahuri all. Põnevust loovad  veekardinad, mille taga on koopad istepinkide ja veemassaažiga, purskkaev, langev veejuga, mullivannid ja vastuvoolu ujumise võimalus.

Suurepäraseid võimalusi lõõgastumiseks ja pingetest vabanemiseks pakub Aura keskuse terviseklubi. Terviseklubis on kümme sauna. Saunamõnusid saab nautida 95–100 ja 80–85 °C temperatuuriga leilisaunas ning sanaariumis. Lisaks kadaka-, auru-, aroomi-, soolakivi-, auru-aroomi- ning väliterrassil asuvas iglusaunas ja iglusauna nutisaunas. Läbi aegade on sauna au sees peetud tänu selle tervistavatele omadustele. Saun parandab verevarustust, vabastab organismi ainevahetuse jääkidest ning tugevdab immuunsust. Saunast on abi liigese- ja lihasevalude puhul. Eraldi esiletoomist väärivad Himaalaja soolakivi saun, mida on soovitatud hingamisteede haiguste puhul, ning kadakasaun, millel on põletikuvastane mõju. Kelle jaoks on oluline oma keha karastada, selle jaoks on kuumade saunade kõrval ämber külma veega. Karastust pakub ka kivise põhjaga jalavann, milles on külm vesi.

Kui saunas tervist turgutatud ja end piisavalt karastatud, ootavad mullivann ja 40-kraadine Jaapani vann. Mõlemast avaneb suurepärane vaade Emajõele. Kes vajab sauna- ja veeprotseduuridest puhkust, saab kaaslastega ripptoolidega puhkealal või köetavatel lamamistoolidel vestelda.

Auras on mõnus!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!