Paekalda seikluskeskus viib müstilisse Rummu karjääri

5. apr. 2019 Reelika Sippol - Kommenteeri artiklit

Paekalda veespordi- ja seikluskeskus asub Harjumaal Rummu karjäärijärve kallastel. Koos meie kõrval asuva Paekalda puhkekeskusega pakume kevadsuviseid klassiekskursioone põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele ning seiklusrikkaid suveseminare õpetajatele. Seikluskeskus hoolitseb põneva aktiivse tegevuse ning puhkekeskus majutuse, seminariruumide ja toitlustuse eest.

Põnevast paigast

Rummu karjäär on tuntud oma kristallselge vee, järve põhjas peituvate varemete ning huvitava ajaloo poolest. On vähe neid, kes ei oleks näinud fotosid järve kaldal asuvatest vanglavaremetest, kaevandamisest tekkinud kauni reljeefiga tuhamäest ning veidi tontlikest veealustest hoonetest. On raske uskuda, et kunagi oli järve asemel kuiv sügavik ning selle põhjas käis vilgas kaevetöö …

Selle piirkonnaga me ekskursioonide käigus tutvust teemegi.

Ekskursioonipaketist

Unustamatu klassiekskursioon saab alguse looduskaunis Paekalda keskuses Rummu karjääri kaldal. Alustuseks sööme kosutava lõunasupi ning seejärel alustame matka müstilise Tuhamäe ja veealuse vangla varemete juurde. Võimalik on valida kahe matka vahel:

  • giidiga jalgsimatk tuhamäele mööda kaldaäärset matkarada,
  • giidiga veematk tuhamäele kummipaatide või suure parvega.

Matka vahepeatus on tuhamäe jalamil, kus vaatame ringi, räägime kohaga seotud lugusid järve tekkimisest ja vangla ajaloost ning saame üheskoos harjutada mäkke ronimist. Seejärel suundume tagasi matka alguspunkti ning edasine sõltub valitud paketist. Päevase ekskursiooni korral suunduvad tublid matkalised tagasi koju, ööbimisega ekskursiooni valinud seavad end sisse hubastes puhkemajakestes. Hiljem saab aega veeta puhates ja palli mängides – meil on jalgpalliplats ja võrkpalliala. Pärast tegevusrohket päeva ootab ees mõnus õhtusöök ja ajaveetmine, valida saab lõbusa diskoõhtu või hubase lõkke- ja saunaõhtu vahel. Hommikul ootab ees virgutav eine, seejärel vahetame muljeid, pakime asjad ning jääme ootama taaskohtumist uuel aastal.

Loomulikult saab Paekaldas gruppidele kokku panna ka personaalse programmi ning veetegevuste kõrvale planeerida muid tegevusi ja töötubasid.

Kohtumiseni Paekaldas!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!