Tulge Ääsmäele seiklema ja loomaaeda!

5. apr. 2019 Ave Kruus - Kommenteeri artiklit

Ootame kõiki seiklushimulisi Ääsmäele seiklema! Meil on vahva miniloomaaed, seikluspark, kettagolfirada, külaplatsil mõnus piknikuplats, lauatennise ja male/kabelaud, palju mitmesuguseid kiikesid. Külla tulles peaks varuma aega  kohe terveks päevaks.

Päeva soovitame alustada rahulikult Kuristu miniloomaaias, kus saab teha tutvust miniloomadega, neid silitada ja nendega sõprust luua. Kuristu perenaine räägib oma loomadest, nende iseloomust ja saamislugudest. Pärast seda on kõht kindlasti tühi ja hea seada sammud Ääsmäe külaplatsile, mis on loomaaiast kahe kilomeetri kaugusel ning kus on mõnus piknikuplats. Seal saab ise vorstikesi grillida, kaasavõetud võileibu süüa või tellida head ja paremat nosimiseks Ääsmäe külaplatsi kohvikust. Pärast kõhutäit saab kasutada kõiki külaplatsi atraktsioone nii palju, kui süda lustib.

Meie seiklusrada on mõnusalt madalamat sorti. 14 atraktsiooni sisaldavad nii ronimist, köie otsas rippuvate hobujaluse sarnastel alustel astumist, liikuvatel palkidel ja platvormidel turnimist, poomil balletisammude proovimist ja pea 60-meetrist õhklaskumist trossi küljes rippudes. Palju muud ka, aga just see viimane õhulend on meie külaplatsil populaarseim.
Spetsiaalset turvavarustust rada ei eelda, tegemist on n-ö madalseiklusrajaga, mis ulatub napilt paar meetrit maapinnast kõrgemale. Seiklusrada on omaette väljakutse ja julguse proovilepanek vanusest hoolimata. Tasakaal ja kõrgustega harjumine on kasulik kõigile ning madalseiklusrada on selleks parim sissejuhatus. Meil, eestimaalastel, jäävad vertikaalsed kogemused elus tihti kogemata meie lauge maastiku tõttu. Seikluspargid annavad võimaluse seda muuta. Lapsed, kes on maast madalast roninud ja turninud, tunnevad ka tulevikus huvi põnevate spordialade ja liikumisharrastuste vastu. Meie pikaajalised kogemused näitavad, et lastele pakub seiklusrada põnevust ja huvi, sellest naljalt ei tüdineta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!