Teadusagentuur pälvis talenditähe tiitli

23. aug. 2019 Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit
Talenditähe võttis vastu ETAg-i vanemkoordinaator Margit Lehis. Foto: Sulev Kuuse

Nädal tagasi tunnustas MTÜ Eesti Talendikeskus Eesti teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonda Talenditäht 2019 auhinnaga.

Tunnustuse saanud osakond on hea tiimitööna järjepidevalt viinud ellu projekte ja korraldanud konkursse, mis on aidanud märgata ja toetada laste andeid. Muuhulgas on hoitud järjepidevana õpilaste teadusliku ühingu toimimist. Erilise kiituse pälvisid osakonna igal aastal korraldatavad noorte leiutajate konkurss, õpilaste teadusfestival ja üliõpilaste teadustööde konkurss ning telesaatesarja „Rakett 69“ valmimise toetamine TeaMe+ programmis.

„Paljud lapsed ja noored on oma huvid ja anded avastanud just tänu teaduse populariseerimise osakonna algatatud projektidele, need on tõmmanud kaasa nii uusi juhendajaid kui innustunud osalejaid,” põhjendas auhinna määramise otsust Eesti talendikeskuse juhatuse liige Viire Sepp.

Talenditäht on mõeldud kiituseks silmapaistva panuse, erakordse algatuse või tubli saavutuse eest andekuse toetamisel. Tunnustustseremoonia leiab igal aastal aset talendikeskuse suveseminaril.

MTÜ Eesti Talendikeskus on 2016. aastal loodud vabatahtlik võrgustikuühendus, mis on seadnud eesmärgiks tõsta teadlikkust andekusest ühiskonnas, suurendada mõistmist andekate laste eripärade ja -vajaduste suhtes, koondada ekspertteadmist, vahendada häid kogemusi ja initsieerida projekte, mis aitaksid kaasa andekate laste arengut toetava keskkonna loomisele kõikjal Eestis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!