Kinoekraanidele lendab pääsuke Manou! Otse Itaaliast tuleb Leonardo da Vinci

4. okt. 2019 Triin Rohusaar filmilevitaja, triin@bestfilm.eu - Kommenteeri artiklit

Enne koolivaheaega jõuavad kinodesse kaks ühiskülastusteks sobivat filmi:

  • 11. oktoobril animatsioon „Pääsuke Manou“ – sobib vaatamiseks lasteaia- ja algkooliealistele;
  • 18. oktoobril mitmest žanrist põimitud film „Mina, Leonardo“ Leonardo da Vincist – sobib vaatamiseks põhikooli vanemale astmele ja keskkoolile.

Animafilm „Pääsuke Manou“ linastub eesti keeles ja selle peaosades kõlavad Christopher Rajaveeri, Getter Jaani ja Tõnu Oja hääled. Lugu räägib pääsupojast, kes satub elama kajakaema tiiva alla. Kajakate peres sirgudes ja samal ajal oma liigikaaslasi kohates tekib pääsukesel segadus, kes ta siis tegelikult on ja kuhu ta kuulub. Film on südamlik ja sõprust ülistav, selles ei puudu ka adrenaliini tekitavad momendid. Tore on ju ka see, et pääsuke on meie rahvuslind!

Eri žanritest põimitud film „Mina, Leonardo“ on pühendatud ajalooliselt olulise suurkuju Leonardo da Vinci 500. surma-aastapäevale (1452–1519). Leonardo da Vinci tegevusvaldkond oli ääretult lai: leiutamine, anatoomia, maalikunst, matemaatika, muusika, kirjandus, astronoomia jpm. Teda peetakse renessansiajastu mitmekülgseimaks geeniuseks. Omalaadne film annab kunstilise ülevaate selle erakordse mehe elust.

Filme näitavad kinoketid Apollo, Forum Cinemas, Cinamon ja kino Artis. Kinokülastused palume broneerida otse kino kaudu. Lastegruppide hinnad on üldiselt kino hinnakirjades soodsaimad ning lapsi saatvad õpetajad saavad kinno tasuta.

Animafilmi „Pääsuke Manou” kohta valmib ka Peep Veedla koostatud meediaõppematerjal (küsige materjale kinodelt), mis räägib pääsukestest, piiritajatest ja teistest filmist nähtud lindudest.

Häid kinoelamusi soovides!

Broneeringud:



Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!