Botaanikaaias saab näha pühasid taimi

15. nov. 2012 - Kommenteeri artiklit

Botaanikaaia pressiesindaja teatel leiab näituselt vastuseid küsimustele nagu mis puu on siis ikkagi see hea ja kurja tundmise puu, millest kirjutatakse piiblis või mis on taevamanna, mida ülistatakse nii piiblis kui koraanis? Mis puu on zaqqum, mida moslemid põrgufloora esindajaks on pidanud või milliseid saladusi peidavad endas maailma vanimad pühakirjad – vedad, kus kirjutatakse ka soovetäitvatest puudest kalpavriksadest ja surematuks tegevast Soma joogist?

“Botaanikaaed lõpetab näituste aasta alati mõne müstilise ning paeluva teemaga“, seletab Tallinna Botaanikaaia direktor Karmen Kähr. „Näituste külastavus tänavusel aastal on olnud pidevas tõusujoones ning seetõttu ootame ka sellele näitusele suurt huvi,“ lisab Kähr.

Tallinna Botaanikaaia aasta viimase näituse kuraatoriteks on Krista Kaur, Taimi Puusepp ja Urmas Laansoo Tallinna Botaanikaaia keskkonnahariduse osakonnast.

Näitus “Taimed vanades pühakirjades” on avatud 18. novembrini.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!