Eestis esineb laste küberkiusu Euroopa keskmisest kaks korda enam

24. nov. 2012 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli teadlaste osalusel valminud Euroopa laste internetikasutust käsitlevast raportist selgus, et küberkiusamist on kogenud enim Eesti ja Rumeenia lapsed, Eestis on seejuures vanemate teadlikkus kiusamisest madalaim, kirjutab portaal uudised.err.ee .

Uuringu “EU Kids Online” kohaselt on Rumeenia ja Eesti lastest kiusamist kogenud enam kui 40 protsenti vastanutest ehk iga seitsmes laps, mis on kaks korda enam kui kõigi maade keskmine.

Küberkiusamist esineb rohkem neis maades, kus on ka silmast-silma kiusamine enam levinud, seega võib arvata, et kiusamise näol on tegemist varem ilmnenud probleemkäitumisega, mitte uuest tehnoloogiast tingitud muutusega, tõdetakse uuringu eestikeelses kokkuvõttes.

Kõige sagedamini leiab kiusamine aset sotsiaalvõrgustikes või kiirsuhtlusprogrammides, harvemini e-kirja või jututubade kaudu.

Eesti lapsevanemad on samas oma lapse kiusamisest halvemini informeeritud kui Euroopa lapsevanemad keskmiselt.
 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!