Kõrgeim tunnitasu on 40–49-aastastel doktorikraadiga palgatöötajatel

13. nov. 2012 - Kõrgeim tunnitasu on 40–49-aastastel doktorikraadiga palgatöötajatel kommenteerimine on välja lülitatud

Analüüsides keskmisi brutotunnitasusid vanuserühma ja haridustaseme järgi oli 2010. aastal kõrgeim brutotunnitasu 40–49-aastastel doktorikraadiga palgatöötajatel ning madalaim 60-aastastel ja vanematel põhihariduseta palgatöötajatel, kirjutab statistikaameti palgastatistika talituse juhataja Mare Kusma statistikablogis.

2010. aastal võrreldes 2008. aastaga tõusis brutotunnitasu alla 30-aastaste vanuserühmas ainult akadeemilise kõrgharidusega palgatöötajatel (2,8 protsenti).

40–49-aastaste ja 50–59-aastaste vanuserühmas tõusis tunnitasu kõige enam doktorikraadiga palgatöötajatel (vastavalt 15,4 protsenti ja 15,9 protsenti) ning langes kõige enam põhihariduseta palgatöötajatel (vastavalt 7,9 protsenti ja 3,9 protsenti).

60-aastaste ja vanemate vanuserühmas tõusis tunnitasu kõige enam rakendusliku kõrgharidusega palgatöötajatel ning langes kõige enam põhiharidusega palgatöötajatel (vastavalt 15,7 protsenti ja 1,6 protsenti).

30–39-aastaste vanuserühmas tõusis tunnitasu põhihariduseta, rakendusliku kõrgharidusega, akadeemilise kõrgharidusega ja doktorikraadiga palgatöötajatel.

Pikemalt ja täpsemalt loe Postimehest.