Kutsu rahatarkuse päev oma kooli

24. nov. 2012 Katrin Talihärm Eesti Pangaliit - Kommenteeri artiklit

Eesti pangaliit kutsub kõiki põhikoole ja gümnaasiume lööma kaasa 16. jaanuaril toimuval üle-eestilisel rahatarkuse päeval, mille eesmärk on jagada põhikooli lõpuklasside õpilastele finantskäitumise alusteadmisi.

Eestis tegutsevaid kommertspanku ühendava Eesti pangaliidu lähiaastate üks tähtsamaid eesmärke on tõsta elanikkonna finantsteadlikkust. Sealhulgas on liidu hinnangul iseäranis tähtis, et rahateemasid tutvustataks kooliõpilastele.

16. jaanuaril toimuval rahatarkuse päeval lähevad kokkulepitud koolidesse loenguid andma külalisõpetajad pangandussektorist. Lisaks loengutele võib osalemine hõlmata eel- ja/või järeltegevusi, mida kool soovib koos külalisõpetajatega ette võtta. Rahatarkuse päevast osavõtvad pankade juhtivtöötajad on näidanud üles valmisolekut anda osa tunde ka vabal teemal, keskendudes üldhariduse või oma karjääriga seotud teemadele.

Antava tunni pikkus on 45 minutit. Tunni soovitusliku kava ja õppematerjali on aidanud koostada pangaliidu finantshariduse toimkond. Tunnikava koos lisamaterjaliga tagab neutraalse ja reklaamivaba info edastamise külalisõpetajate poolt. Külalisõpetaja kasutab tunni iseseisvaks ettevalmistamiseks ka „Finantsaabitsat”, mis ilmus pangaliidu, NASDAQ OMX Tallinna börsi ja finantsinspektsiooni koostöös eesti keeles mullu talvel ja vene keeles tänavu sügisel.

Rohkem kui 80 pangatöötajat on teatanud oma valmisolekust anda tunde eesti- ja venekeelsetes põhikoolides ja gümnaasiumites. Pangaliit võtab peatselt ühendust koolidega, mille külalisõpetajad on märkinud oma isikliku eelistusena (n-ö kodukoolid). Lisaks esitame üleskutse kõigile teistele koolidele ja palume huvi korral pangaliiduga ühendust võtta e-aadressil pangaliit@pangaliit.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!