Lasteaiaõpetajatele tuleb veebist jälgitav keeleseminar

28. nov. 2012 - Kommenteeri artiklit

Homme algab Tartus, Eesti Rahva Muuseumi ruumides kahepäevane lasteaiaõpetajate eesti keele koolitusseminar „Sõnad üksi ja kambakesi koos“, mida on võimalik jälgida ka interneti vahendusel.

Kolmandat korda toimuva seminari esimesel päeval kuulatakse teoreetilisi ettekandeid keelekasutuse tähenduse ja väärtuste üle ühiskonnas ning käsitletakse kultuuripärandi ja folkloori kasutusvõimalusi koolieelses keeleõppes ja väärtuskasvatuses. Teisel päeval koostatakse töötubades toimuvate arutluste käigus kõigile lasteaedadele soovitatavate eesti keele õpetamist toetavate tegevuste kava, tehakse kokkuvõte võistlusest „Sõnad üksi ja kambakesi koos“ ning autasustatakse võitjaid, teatas Eesti Rahva Muuseumi pressiesindaja.

Seminari ettekandeosas kõneleb keeleteadlane Asta Õim teemal “Meie igapäevane kujundlik keel” ja Annika Kilgi “Mängides paremaks keeleoskajaks”, kirjanik Mika Keränen teemal “Ettelugemine ehk sinna ja tagasi”. Lastekeeleuurija Reili Argus räägib lapsele suunatud kõne mõjust lapse kõne arengule ja Helen Kõrgesaar tutvustab laste keelelist arengut toetavaid arvutimänge, Karin Konksi kõneleb keele väärtustamisest ja laste keelelisest kasvatamisest Eesti peredes ning Kristi Vinter meediakasvatuse ning keele ja kõne arengu seostest alushariduses.

Seminari korraldavad Haridus- ja Teadusministeerium, Tartu Ülikooli Eetikakeskus, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Kirjandusmuuseum. Seminari toetavad Haridus- ja Teadusministeeriumi riiklik programm „Eesti ühiskonna väärtusarendus 2009–2013“ ja Jääaja Keskus.

Seminari ülekannet internetis saab vaadata aadressilt mms://video.eenet.ee/live, hiljem saab seda näha Eesti Rahva Muuseumi veebilehelt.

Seminari täpse ajakava leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!