Elamusaasta – kooliaasta täis elamusi

30. sept. 2016 Elo-Liis Parmas, Katrin seppel MTÜ Elamusaasta projektijuhid - Kommenteeri artiklit
Kirjanik Sass Henno ja näitleja Jekaterina Novosjolova Paldiski ühisgümnaasiumis. Foto: Elo-Liis Parmas

Kirjanik Sass Henno ja näitleja Jekaterina Novosjolova Paldiski ühisgümnaasiumis. Foto: Elo-Liis Parmas

 

Juba viiendat õppeaastat korraldab Elamusaasta koolides kohtumisi Eesti tuntud loominguliste inimestega. Külaskäikude ajal räägivad esinejad õpilastele sellest, mis on neid sügavalt vorminud ja mõjutanud – olgu tegu siis kunstilise elamuse või millegi muuga.

Kohtumised avardavad õpilaste maailmapilti, aitavad neil tutvuda eri kunstivaldkondadega ning orienteeruda paremini eesti kultuuris. Esinejateks on valitud põnevad isiksused, kes on ühtlasi head jutustajad ning oskavad luua seoseid ja teha üldistusi. Esinemisi ühendav motiiv on loomingulisuse tähtsus ja tähendus inimese elus.

Korraga on õpilaste ees kaks esinejat, kumbki esindab üht loominguvaldkonda. Kohtumistel eelistatakse väiksemaid, ühe-kahe klassi suuruseid auditooriume, et kõnelejate ja kuulajate vahel tekiks parem kontakt. Õpilased on haaratud esinejatega dialoogi, seega ootame neilt aktiivset osavõttu. Kohtumine kestab gümnaasiumiastmele ja 9. klassile kaks akadeemilist tundi, põhikoolile üks akadeemiline tund.

Esinejate kutsumiseks kooli võivad õpetajad ühendust võtta Elamusaasta projektijuhtidega aadressil elamusaasta@elamusaasta.ee või registreerides end Elamusaasta kalendri kasutajaks projekti kodulehel. Kohtumised on koolidele tasuta. Lisainformatsioon www.elamusaasta.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!