Millest kirjutab 23. novembri Õpetajate Leht?

22. nov. 2012 - Kommenteeri artiklit

Kui laps saab lapse

Kuigi igal aastal saab Eestis üle poole tuhande koolilapse emaks, on nende nõustamine ja abistamine mitte plaanipärane, vaid projektipõhine tegevus, kirjutab Õpetajate Leht. Noored emad on sunnitud lühemaks või pikemaks ajaks õpingud katkestama, aga nende edasise saatuse kohta pole andmeid ei haridus- ega sotsiaalministeeriumil. Õpetajate Leht uuris, mis juhtub koolis siis, kui laps saab lapse. Lehes räägib oma elust ka mitu koolieas ema.

Itaalia koolitoit Evelin Ilvese hamba all

Vabariigi presidendi abikaasa Evelin Ilves kirjutab Õpetajate Lehes Itaalia koolist ja eriti Itaalia koolitoidust, mida tal oli võimalik maitsta seoses presidendi visiidiga Itaaliasse.

Mõistetest ja mõistmatusest

Kasvatusteadlane Tiiu Kuurme kirjeldab Õpetajate Lehes, kuidas moodne sõnakasutus alandab kooli ja õpetaja materjali töötlejaks ja õppimise juhtijaks, kelle töö tulemus on produkt.

Kui raske oli Kalevipoja lauakoorem?

Kuidas tekitada ja hoida armastust matemaatika vastu? Üks võimalusi on siduda see õppeaine eluga ja teiste õppeainetega, kirjutab Õpetajate Leht.

Arvutimängud tagavad turvalise tuleviku

Põhjamaade ühed parimad mängijad tegutsevad Eesti Sisekaitseakadeemia simulatsioonikeskuses, mis pälvis äsja Põhjamaade maineka innovatsiooniauhinna. Päästjad, politseinikud ja teised sisejulgeolekuga seotud riigiametnikud saavad seal täiendusõpet, matkides arvutis katastroofide ja õnnestujuhtumite ohjamist.

Lugu vanast kapist

Kunstnik ja filmitegija, koeratüdruk Lotte üks loojaid Heiki Ernits jutustab Õpetajate Lehes loo oma kõige esimese kooli, Kurtna algkooli suurest klaasustega raamatukapist.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!