Millest kirjutab homne Õpetajate Leht?

29. nov. 2012 - Millest kirjutab homne Õpetajate Leht? kommenteerimine on välja lülitatud

Esimesed mõrad riigigümnaasiumide ideoloogias

Viljandimaa vallad said hiljuti haridus- ja teadusministeeriumilt teate, et neil tuleb tasuda riigigümnaasiumis õppivate laste eest pearaha, kirjutab Õpetajate Leht. Teade ärritas vallajuhte, sest põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt peab riigikooli ülal pidama tegelikult riik, mitte omavalitsused.

Maakoolide tehakse raha jagamisel liiga

Praegune koolide rahastamismudel ei taga maakoolide õpilastele võrdseid võimalusi linnakoolide õpilastega, kirjutab Õpetajate Lehes Mõniste kooli direktor Maarika Niidumaa. Raha jagatakse maa- ja linnakoolidele võrdselt, kuid maakoolide õpilastele on õppekäikude korraldamine muuseumidesse, teatrisse, näitustele tunduvalt kallim kui linnakoolide õpilastele.

Euroopa kokandusvõistluste peaekspert

Õpetajate Leht tutvustab Tallinna teeninduskooli õpetajat Kristi Tüvi, kelle üle-Euroopaline Euroskillsi kokandusvõistluste kohtunike kogu valis võistluste uueks peaeksperdiks.

Teadust teha on imelihtne

Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud Mait Talts kirjutab Õpetajate Lehes „teaduse tegemisest“ ja selle tulemustest, milleks on sageli mingid tekstid, mida ei loe peaaegu keegi isegi mitte siis, kui need tekstid ilmuvad välisajakirjanduses.

Lastekirjanduse eri

Õpetaja Lehe vahel on lastekirjanduse erileht, milles tutvustavad värskeid raamatuid Eesti parimad kirjandusuurijad ja räägivad oma tööst Andrus Kivirähk, Piret Raud, Kristiina Kass, Ilmar Trull, Jaanus Vaiksoo ja Ilmar Tomusk.