Tallinna Ülikooli uues majas näeb kunstitudengite filmihõngulist litograafianäitust

28. nov. 2012 - Kommenteeri artiklit

Homme kell 14 avatakse Tallinna Ülikooli Nova majas kunstitudengite litograafianäitus, mille töid on mõjutanud filmihõnguline novembrikuu.

“Litograafia ehk kivitrükk on üks levinumaid, populaarsemaid aga samas ka trükitehniliselt komplitseeritumaid estampgraafikatehnikaid. Litograafia kasutusala nii kunstis kui ka olmekultuuris laiemalt on märkimisväärselt avaram, kui pealtnäha paistab. Valdav osa XIX ja XX sajandi raamatugraafikast, plakatitest, arhitektuuriprojektidest,  tarbetrükistest jne on valminud just selles graafikatehnikas,” seisab Tallinna Ülikooli pressiteates.

Näitus valmis Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi, Balti Filmi- ja Meediakooli ning Eesti Litograafia Keskuse koostöös. TLÜ kunstiüliõpilasi juhendas Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonna professor Urmas Viik, tööd trükkis Jaak Visnap Eesti Litograafiakeskusest.

Näitus jääb avatuks 29. detsembrini.

Näituse sissepääs on kõigile prii.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!