Tartus näeb seni peidus olnud skulptuure

18. nov. 2012 - Kommenteeri artiklit

Tartu galeriis Noorus avatakse esmaspäeval, 19. novembril näitus “Sahtlisse raiutud kivi” Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) töödest.

Näitusel eksponeeritakse peamiselt kooli õpetajate ja õpilaste loodud skulptuure, mille materjaliks on graniit, dolomiit, betoon, keraamika. Samuti on esindatud traditsioonilises metallivalutehnikas valmistatud skulptuurid. Kooli teatel on näitus installatsioon ruumis ja samuti ka ajas, sest nagu aeg näitab, võrdub aeg kivis ajatuse ja aegumatusega.

Tööde valmimise aeg ei ole täpselt määratletud. Kooli teatel on töid nii neilt, kes veel praegu õpivad, kui ka neilt, kes lõpetanud või keda enam meie hulgas ei ole.

Näituse pealkirjaks on “Sahtlisse raiutud kivi” sellepärast, et paljud näitusel eksponeeritud tööd ei ole avalikkuse ette varem jõudnud. Veel polnud nende aeg.

Näituse kuraator on Teet Suur.

Tasuta näitus on galeriis Noorus avatud 8. detsembrini.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!