Teeviidal toimub täna Ajujaht!

30. nov. 2012 Mari Klein - Kommenteeri artiklit

Eile sai Tallinnas Pirital Eesti Näituste messikeskuses alguse iga-aastane noorte infomess „Teeviit 2012”, kus täna selguvad Ajujahi konkursil edasipääsenud ja esinevad tänavused noortebändid, homme valitakse koolimiss 2012. Messilt leiab mõistagi ohtralt infot edasiõppimisvõimaluste ning noorteorganisatsioonide tegevuse kohta.

Uudsena on messikeskuse B-halli seatud hiiglaslik – 600-ruutmeetrine – kutselabor, kus saab testida eri ameteid ning leida endale sobivaima infotehnoloogia, kaubanduse, hotellinduse, toitlustuse, maksunduse ja tolli, disaini, inseneeria, aianduse ja käsitöö ning tööstuse ja tootmise erialade hulgast. Kutselabori eestvedaja on Tallinna ettevõtlusamet. Eriala aitab valida ka Rajaleidja karjäärikohvik, kus on abiks karjäärinõustaja ja infospetsialist.

C-hallis on kohal sadakond organisatsiooni, kellest võib olla abi haridus- ja karjäärivaliku tegemisel. Nende seas on üle 20 kõrgkooli ja enam kui 15 kutsekooli, vähemalt sama palju noorteorganisatsioone, neist hulk rahvusvahelisi, lisaks muid asutusi, ettevõtteid ja organisatsioone. Oma plaane tutvustab muu hulgas kutsemeistrivõistlus „Noor meister 2013”, esindatud on vibuklubi ja infot jagab Eesti asenduskodu töötajate liit. Kindlasti tasub läbi astuda boksist nr 136, kust leiab teavet selle kohta, kuidas saada õpetajaks ehk millised kõrgkoolid pakuvad õpetajakoolitust.

Reedel kell 13 kuulutatakse messilaval välja ettevõtluskonkursi Ajujaht sada parimat. Osa edasijõudnuist tutvustavad oma ideid, nii et messikülastajad on esimesed, kes innovaatilistest ideedest kuulevad. Sada valitut astuvad žürii ette 16. ja 17. detsembril, mil nende seast sõelutakse välja 25 parimat.

Laupäeval kell 15 kroonitakse messilaval Eesti koolimiss 2012. Missivõistlus, mille patroon on Kristiina Ojuland, algab juba keskpäeval, toimub nii kleidi- kui ka talendivoor. Voorude vahepeal mängib muusikat DJ ning esineb JJ-Street. Konkurssi juhatab Sulo Särkinen.

Mess on avatud täna kella 18-ni ja homme kella 16-ni. Pilet maksab 2–3.50 eurot. Konverentsil „Lahe koolipäev” osalenud noored saavad isikut tõendava dokumendi alusel messile sisse tasuta. Samuti saab messipiletiga hiljem soodsalt kinno ja teaduskeskusse.

Messi korraldab Eesti noorsootöö keskus.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!