Euroopa Komisjon avaldas kutseoskusi kirjeldava veebisaidi

13. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

7. detsembril avas Euroopa Komisjon ametlikult EL-i kutseoskuste ülevaate veebisaidi, kus on ära toodud nii kõige kiiremini kasvavad kui ka kõige raskemini täidetavad ametikohad.

EL-i kutseoskuste veebisait võimaldab liikmesmaade haridus- ja koolitussüsteemidel reageerida muutustele ning tagada, et inimestel oleksid vajalikud oskused kasvava nõudlusega valdkondade jaoks, märgib Euroopa Komisjoni hariduse, kultuuri, mitmekeelsuse ja noorte volinik Androulla Vassiliou.

Suurest tööpuudusest hoolimata on EL-is praegu kaks miljonit vaba töökohta, kõige rohkem rahanduse ja müügi valdkonnas. Lisaks otsitakse palju biolooge, farmakolooge, arste ja meditsiinitöötajaid, õdesid, IKT-spetsialiste ja insenere. Suurim lõhe töötajate oskuste ja tööturu vajaduste vahel on Leedus, Bulgaarias ja Belgias, samas kui Portugalis, Taanis ja Hollandis on olukord märksa parem. Eesti on tabelis seitsmendal kohal, mis tähendab keskmisest halvemat olukorda.

Vaata ka: http://euskillspanorama.ec.europa.eu/


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!