Millest kirjutab Õpetajate Leht 21. detsembril 2012?

20. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

Aasta algul üldstreigiga kõrgemat palka nõudnud õpetajad lähevad uuele aastale vastu teadmatuses

Aasta on kohe lõppemas, aga koolidirektoritel pole siiamaani aimugi, kui palju õpetajad uuel aastal palka hakkavad saama. Ammugi ei tea seda õpetajad ise, sest praeguseni pole veel olemas isegi valitsuse määrust, mis kehtestab õpetajate palga alammäära.

Suurem palk eeldab kõrgemat maksu

Õpetajate Lehe peatoimetaja Kalle Muuli kirjutab õpetajate palgamuret kommenteerides, et kui riik tahab õpetajatele korralikku palka maksta, tuleb rahval ka rohkem maksu maksta.

Pidurdamatu progress

Kas kristlus on muutnud maailma mõnusamaks, küsib teoloog Toomas Paul Õpetajate Lehe jõulunumbris avaldatud arvamusloos, ja vastab ise: ega ikka ole küll! Pigem on inimkonna arvukuse ja elumugavuse kasv saanud õige hoo sisse alles pärast ristiusu lummusest vabanemist.

Hando Runneli jõulujutt

Hiljuti akadeemikuks valitud luuletaja Hando Runnel meenutab Õpetajate Lehes oma koolipõlve ja jutustab ka sellest, miks ta juba esimese klassi poisina otsustas, et ta enam kunagi ei kõnele kellelegi oma tundmustest ega suuandmistest.

Kas Eesti peab olema nagu Põhjamaad?

Suursaadik Jaak Jõerüüt ja kirjanik Viivi Luik arutlevad Stockholmis, kas Eesti ikka peab püüdma olla igas asjas „nagu Põhjamaad“.

Kolme presidendipere jõulukombed

Evelin Ilves, Ingrid Rüütel ja Helle Meri tutvustavad oma perede jõulukombeid. Lk 14-15

Kevade 100

Apteeker Oskar Luts pani sada aastat tagasi jõulude eel Postimehe poodi ebalevalt müüki oma pildikesed koolielust. Juba õhtuks oli 200 raamatut ära ostetud – niisugune edu polnud eestlasest kirjameest veel mitte kunagi saatnud, 25-aastasest Lutsust sai klassik, kirjutab Õpetajate Leht.

Hea pilt algab heast loost

Tiina Vapper usutleb Õpetajate Lehes loodusfotograaf Arne Aderit, kelle pilt talvistest leevikestest kaunistab ka tänavuse aasta viimase Õpetaja Lehe esikülge.

Õpetajate Leht soovib kõigile oma lugejatele ja koostööpartneritele kauneid jõule ja häid pühi!

Kohtumiseni uuel aastal!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!