Õpetaja astub suurema klassi ette

15. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

Kas peame klassid jälle täis tuupima ja tugispetsialistid lahti laskma, oli Tartu abilinnapea Tiia Teppan nõutu pärast infopäeva, kus räägiti koole ees ootavatest muutustest. Koolielus on küsimärke rohkem kui selgust, tõdesid ka teised osalejad, kirjutab ajaleht Postimees.

“Tahetakse teha hästi, aga välja kukub nagu alati,” kirjeldas Veeriku kooli direktor Ruth Ahven tunnet, mis tekkis tal haridus- ja teadusministeeriumi infopäeval, kus selgitati Tartu- ja Jõgevamaa kooli- ning omavalitsusjuhtidele õpetajate palgatõusu ja riigieelarvest tulevaid haridustoetusi.

“Õpetajate palgatõus on suur küsimärk, tugispetsialistide saatus on teadmata ja klassi õpilaste uus keskmine arv tekitab kõhklusi,” selgitas direktor. “Kardan, et põhikooli vanimas astmes ei tule meil mõnes klassis õpilaste uus keskmine täis. Kui liidaksime kaks klassi, saaksime 40 õpilasega klassi, aga see pole ju õige.”

Koolid saavad riigieelarvest õpetajate palgaraha õpilaste arvu järgi. Järgmise aasta 1. septembrist soovib haridus- ja teadusministeerium põhikoolide kolmandas kooliastmes ja gümnaasiumides klassi õpilaste keskmist arvu suurendada. Põhikooli 7.–9. klassis peaks siis klassis praeguse 19,8 õpilase asemel olema 24 ja gümnaasiumis 24,2 asemel 28 õpilast.

Pikemalt loe siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!