Politsei: suurem osa lastest ei kanna helkurit

5. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

Tänavu oktoobris ja novembris on Põhja prefektuuri politseinikud ja erinevate Harjumaa koolide õpetajad ühiselt kontrollinud hommikuti, laste koolitulemise ajal helkuri kasutamist. Selgus, et suur osa lapsi helkurit ei kanna, kirjutab ajaleht Postimees.

Põhja prefektuuri ennetusteenistuse vanema Kristel-Liis Kaunismaa sõnul on hommikused kontrollkäigud näidanud, et üle poole lastest, kellega vesteldakse, ei kanna helkurit.

“Enam on helkuri mittekandmise probleemiks just vanemate klasside õpilaste seas, seda ka sel põhjusel, et väiksemad lapsed kannavad rohkem helkurribaga varustatud üleriideid. Lapsevanema südameasi peaks olema tema lapse ohutus, ning pimedal ajal liigeldes, on helkur üks ohutuse tagajaks,” ütles Kaunismaa.

Pikemalt loe siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!