Presidendiproua külastas Tabasalu gümnaasiumi

5. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

Evelin Ilves külastas kolmapäeval Eesti parima koolisöökla konkursi võitnud Tabasalu Ühisgümnaasiumi, kohtus lisaks õpilastele-õpetajatele ka sealsete kokkadega ning proovis nende valmistatud koolitoitu, teatas presidendi kantselei.

Ilvese sõnul väärib imetlust kooli õpilaspiletiga seotud kiipkaardisüsteem, mis võimaldab lapsevanemal hiljem näha, mida ja mitu korda laps päevas sööb. “Samuti on kiiduväärt, et lastele pakutakse kodumaiseid juurvilju koostööd Vääna Ühistaluga,” lisas presidendiproua.

Programmiga “Tervist Edendav Kool” liitunud Tabasalu Ühisgümnaasiumis pakutakse lastele värsket ja kodumaist toitu. Koolisöökla toitlustab igapäevaselt umbes 1000 inimest ning sooja toitu pakutakse neli korda päevas: hommikupuder, koolieine, päevapraad ja pikapäevasöök.

2012. aasta parima koolisöökla tiitli pälvinud Tabasalu Ühisgümnaasiumile tõi konkursil võidu kokkade Liidia Maikina ja Merle Indermitte heigifileest valmistatud kalasupp, hakkliharull köögiviljatäidisega koos kartuli-kõrvitsapudruga ning kihiline mannapuder mahlakisselliga. Konkurss “Parim koolisöökla” on suunatud kõikide üldhariduskoolide sööklatele ja toitlustajatele, et parandada koolitoidu taset ning tunnustada kokkasid nende igapäevase tubli töö eest. Konkurssi korraldab Tervise Arengu Instituut.

Ilves tutvus ka Tabasalu Ühisgümnaasiumi spordikompleksi ja raamatukoguga ning kohtus õpilaste ja õpetajatega.

119 töötajaga Tabasalu Ühisgümnaasiumis õpib 907 õpilast.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!