Tallinna Ülikoolis tuleb reedel teaduskeele konverents

6. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Ülikooli teaduskeelekeskus korraldab reedel, 7. detsembril teise eesti keele teaduskeele konverentsi, arutamaks, kes, kus ja kuidas kasutab eesti keelt teaduses ja kõrghariduses.

Konverentsile on oodatud kõikide kõrgkoolide ja teadusasutuste iga eriala õppejõud, teadurid, doktorandid ning teadustekstide eestindajad ja toimetajad.

“Eesti keele arengukava (2011 – 2017) eesmärke on tagada eestikeelne kõrgharidus ja kõrgkoolilõpetajate eesti keele oskuse kõrge tase, avaldada tähtsamad teadustulemused ka eesti keeles, säilitades ja arendades eesti teaduskeelt, vältides mis tahes teadusala täielikku võõrkeelestumist,” seisab konverentsi tutvustavas pressiteates.

Haridus- ja teadusministeeriumi ning valitsuse täpsustunud plaane, kuidas eestikeelset kõrgharidust ja teadust parimal moel edendada, tutvustab ministeeriumi keeleosakonna juhataja kt Piret Kärtner.

Paljude erialade teadlased, õppejõud ülikoolidest ja asjatundjad mujalt käsitlevad nii terminitarvitust ja -loomet kui ka teadus-, õppe- ja aimetekstide keelt mitmest vaatenurgast. Kuulama-arutlema on oodatud  kõigi erialade doktorandid, magistrandid, teadustekstide eestindajad ja toimetajad. Esinejate seas on Peep Nemvalts, Katrin Niglas, Rein Laaneots, Arko Olesk, Linnar Priimägi ja paljud teised.

Konverents leiab aset kella 9-17.45 Tallinna Ülikooli Astra õppehoones, aadressil Narva mnt 29, ruumis A-222.

Konverents on tasuta ning eelregistreerimisega.

Lisainfot ja registreerimisvõimaluse leiab veebilehelt www.tlu.ee/teaduskeelekonverents.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!