Tartu Ülikooli talveülikool kutsub õpetajaid tutvuma piiblitemaatikaga

25. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

Tartu Ülikooli talveülikooli tänavuses programmis on muu hulgas kursus piiblitemaatikast,  millel osalemine on eesti keele ja kirjanduse õpetajatele tasuta.

Tartu Ülikooli praktilise usuteaduse lektor Kaido Soom leiab, et Eesti koolide õpetajad on küll väga hea haridusega, kuid täiendusõpe on siiski vajalik uute materjalide ja meetodite tutvustamiseks, et ainetunde huvitavamaks muuta.

“Õpilastele tuleb tagada mitmekülgne haridus ka juhul, kui käsitletavad teemad on keerulised,“ arvab Soom. Ta mõistab õpetajaid, kes kardavad piiblit ja sellega seotud teemasid puudutada. „Piibel pole mitte üksnes kirjandusteos, vaid ka püha kiri.  Samas ei saa ega tohi piiblit vältida, sest tegu on teosega, mis on oluline nii kirjanduse kui ka kultuuri mõistmisel. Piibli kui kirjandusteose õpetamine kuulub üldhariduskooli emakeele õppekavasse, ent enamasti pole õpetajad saanud piisavas mahus piibliõpet.“

Piiblitemaatika kursus annab ülevaate piibli sisust, õpetamise metoodikast ja võimalikest esilekerkivatest probleemidest. Iga osaleja saab materjalid, mida on võimalik kasutada piibliteemade õpetamisel emakeeletunnis. Koos tutvutakse näidetega, arutatakse piibli ja ilukirjanduse seoste üle. Muu hulgas kõneldakse kursusel ka näiteks piibli mõju vanasõnade kujunemisele ning religiooni teema tuntud kirjanike teostes.

Kursuse läbimise järel peaks õpetaja muu hulgas oskama õpilastele rääkida kirikupühadest, kasutades selleks piiblitekste ning analüüsida olulisi kirjandusteoseid piibellikust ja kristlikust taustast lähtudes.

Kursus toimub TÜ Tallinna esinduses 1.-2. veebruaril.

Eesti keele ja kirjanduse õpetajatele on koolitus tasuta, teistele huvilistele jagub ka tasulisi kohti.

Eelnevalt tuleb registreeruda siin.

Kõiki talveülikooli kursusi näeb veebilehelt www.ut.ee/talveulikool .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!