USA algkoolitulistamises hukkus vähemalt 27 inimest

15. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

USA Connecticuti osariigis sai reedel algkoolis aset leidnud tulistamises surma vähemalt 27 inimest, teatas CBS News.

Ajaleht Postimees kirjutab viitega uudisteagentuurile Baltic News Service, et viimastel andmetel on tapetute seas 20 last ja seitse täiskasvanut, nende seas ka tulistaja. 18 õpilast tunnistati surnuks sündmuskohal, kaks surid teel haiglasse. Kõik täiskasvanud said surma sündmuskohal. Lisaks on samas linnas ka veel teine sündmuskoht, kus on samuti üks surnukeha.

Tunnistajate sõnul tulistati hoones vähemalt sada lasku. Kui esialgse versiooni kohaselt oli tulistamises kahtlustatav 24-aastane Ryan Lanza, siis uue versiooni kohaselt oli tapjaks hoopis tema noorem vend Adam Lanza. Esmase info kohaselt tekitas segaduse see, et koolimajast leitud surnukehal oli Ryan Lanza dokument.

WABC uudistekanali teatel oli mehel neli relva ning lisaks oli tal seljas kuulikindel vest. Tulistaja sai koolimajas surma ning politsei sõnul on surnud ka mehe toakaaslane, kelle seotus kogu juhtumiga on hetkel veel ebaselge.

Viimase informatsiooni kohaselt mõrvas Lanza kõigepealt kodus oma isa ja sõitis siis algkooli, kus töötas tema ema Nancy ning tappis koos teiste ohvritega ka tema. Lisaks on ühe ohvrina identifitseeritud kooli direktor Dawn Hochsprung.

Koolis õpib kokku üle 600 õpilase vanuses 5-10 eluaastat.

Ametnike sõnul on ennetava abinõuna piirkonnas kõik koolid suletud.

Pikemalt loe siit: http://www.postimees.ee/1075550/usa-algkoolitulistamises-hukkus-vahemalt-27-inimest


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!