Ahhaa Teadusteater külastab loodussõbralikke koole

23. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti Pandipakendi loodussõbraliku kooli kampaania on jõudnud esimese vahearvestuseni, mille tulemusel külastab Ahhaa Teadusteater seniseid parimaid pandipakendi kogujaid.

Kahe esimese kuu tulemuste põhjal on koolides kokku kogutud ligikaudu 6000 pandipakendit – kõige usinamad pandipakendite kogujad on olnud Keeni Kool ja Aruküla Põhikool. Ühe õpilase kohta on kõige enam pakendeid kogunud EBS Gümnaasium, Eesti Rahvusvaheline Kool ja Narva Eesti Gümnaasium.

Vaheauhinnana külastab neid viit, seni kõige hoolsamat ja loodussõbralikumat kooli, Ahhaa Teadusteater ning mõlema kategooria kahele parimale koolile kingib Sportland kolm korv- või jalgpalli, et parandada õpilaste sportimisvõimalusi.

Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal hindab Loodussõbraliku kooli kampaania kahte esimest kuud kordaläinuks, sest koolide huvi ja õpilaste motiveeritus on tekitanud pandipakendite kogumisvõistlusel koolide vahel tugeva konkurentsi.

„Parimate kogujate pingerida muutub praktiliselt iga päev ning seetõttu innustavad koolid jätkuvalt enda õpilasi vahetu kogemuse kaudu taaskasutuse olulisust mõistma. Keeni Kool ja Aruküla Põhikool on ehedad näited, kus koolipered jagavad jooksvalt nii kogumistulemusi kui ka julgustavad õpilasi ja klasse koostööd tegema ning keskkonnaalaselt mõtlema,“ selgitas Raal.

Ta lisas, et näiteks Keeni kool on kehtestanud omakorda koolisisese kampaania reeglistiku, mille käigus selgitatakse välja ka kõige enam pakendeid kogunud õpilane ja klass.

Loodussõbraliku kooli kampaaniaga on liitunud 69 kooli ehk ligikaudu 25 600 õpilast üle terve Eesti. Kõige rohkem liitunuid koole on Harjumaalt (21 kooli) ja Pärnumaalt (10 kooli).

Kampaania kestab märtsi lõpuni, mil selgub Eesti kõige loodussõbralikum kool.

1. novembril 2012 alanud üle-eestiline üldhariduskoolidele suunatud pandipakendite kogumiskampaania eesmärgiks on suurendada koolipere keskkonnaalaseid teadmisi ja tutvustada õpilaste ja õpetajate vahetu kogemuse kaudu pakendite taaskasutusse suunamise tähtsust. Kampaania käigus kogutakse koolides pandipakendeid, mille tagatisraha saab kools kasutada sporditarvete ostmiseks. Kaks märtsi lõpuks enim pakendeid kogunud kooli (pakendeid tükiliselt ja pakendeid õpilase kohta enim kogunud) võidavad unikaalse spordipäeva koos Eesti spordikangelaste, kettaheitja Gerd Kanteri, kergejõustiklane Grit Šadeiko ja jalgpallur Mart Poomiga.

Iga kampaanias osalev kool saab kokku kogutud pandipakendite tagatisraha endale sporditarvete ostmiseks.

Rohkem informatsiooni kampaania kohta ning ülevaade jooksvatest kogumistulemustest leiab kampaania koduleheküljel http://www.eestipandipakend.ee/loodussobralikkool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!