Algab rahvusvaheline metsandusviktoriin “Noored Euroopa metsades”

9. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kuni 25. veebruarini saab registreeruda metsanduslikule viktoriinile “Noored Euroopa metsades”, mille eesmärgiks on täiendada õpilaste teadmisi Euroopa metsadest, metsandusest ja looduskaitsest, teatas Eesti Metsaselts. Eesti parimad metsatundjad sõidavad sügisel rahvusvahelisele võistlusele Portugali.

Võistlus toimub kahes voorus. Eesti voorus saavad osaleda kõik koolid, kes registreeruvad tähtajaks veebilehel www.metsainfo.ee .  Osalema oodatakse 13-19 aastaseid õpilasi kahe- või kolmeliikmelistes võistkondades. Võistkondade arv kooli kohta ei ole piiratud.

50 küsimusest koosnev viktoriin toimub 6. märtsil ja Eesti finaal viktoriini ja õpilaste ettekannetega 25. märtsil.

Eesti voorus parima tulemuse saanud võistkond pääseb “Noored Euroopa metsades” rahvusvahelisse finaali, kus osalevad kokku 11 riigi noored. Võistluse võitja selgitatakse välja viktoriini ja oma riigi metsandust tutvustava ettekande alusel. Rahvusvaheline finaal toimub 25. – 26. septembrini Portugalis, Peneda-Gerês rahvuspargis.

Võistlus toimub kolmandat aastat ning leiab aset 11 Euroopa riigis. Ka tänavu loodetakse 10 000 osaleja piir ületada.  Õppematerjalid tutvustavad noortele 19 Euroopa riigi metsakorraldust, ökosüsteeme, peamisi liike, jahindust ja looduskaitse olemust,

Eesti vooru läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Info, õppematerjalid, registreerimislehe ja täpsemad reeglid leiate Eesti Metsaseltsi kodulehelt, õppematerjalid riikide kaupa ka lehelt ypef.weebly.com .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!