Eesti Pank kutsub huvilisi tasuta loengutele

17. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Laupäeval, 19. jaanuaril kell 13 peetakse sarjas „Eesti Panga ajaloolised isikud“ loeng “Jüri Jaakson – Eesti Panga president, EW riigivanem ja minister, poliitik, kodanik, märter.” Eesti Panga kauaaegset presidenti tutvustab läbi Eesti Panga ajaloo ekspert Märt Karmo. Jüri Jaakson on end ajalukku kirjutanud mitmekülgse riigimehena. Panuse Eesti riigi kujunemisele on ta andnud Ajutise Valitsuse ja Vabariigi Valitsuse kohtuministrina (1918-1920), riigivanemana (1924-1925) ning Eesti Panga presidendina läbi kolme ametiaja (1926-1940). Lisaks oli ta 1919-1920 Asutava Kogu liige ning 1920-1932 I-IV Riigikogu liige. Jüri Jaaksoni vangistas NKVD 1941. aastal Tallinnas ning ta hukati aasta hiljem Sosva vangilaagris Venemaal. Esitlust ilmestavad ajaloolised filmilõigud ja fotomaterjal.

Neljapäeval, 31. jaanuaril kell 11 tutvustab sularaha ja turvaosakonna juhataja Rait Roosve raha turvaelemente ja uut 5-eurost pangatähte.

Loengud on tasuta, osalemise soovist palutakse teada anda telefonil 6680760 või e-kirjaga aadressile muuseum@eestipank.ee .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!