Eesti Rahva Muuseumi konverents „Ajumaht“ võtab luubi alla muuseumihariduse

24. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Homme, reedel, 25. jaanuaril toimub Eesti Rahva Muuseumi (ERM) näitusemajas uue konverentsisarja „MusKul{A}tuur“ teine konverents alapealkirjaga „Ajumaht“.

Muuseumihariduse valdkonnas räägitakse palju sellest, kuidas uusi sihtgruppe kaasata, milliseid tegevusi neile pakkuda ja kuidas nendega käituda, seisab ERM-i teates. Ehkki praktilised oskused on äärmiselt olulised, peaksime kindlasti laiemalt küsima – kuhu muuseumid oma haridustegevustega tegelikult sihivad? Milline on ja võiks olla muuseumide kui mitteformaalsete harijate roll haridusmaastikul? Milline õppimine ja õpetamine muuseumis on edukas?

Esinevad psühhofüsioloogia professor Jaanus Harro ja arengupsühholoogia teadur Pirko Tõugu Tartu Ülikoolist, Eesti Ajaloomuuseumi haridusprogrammide kuraator andragoog Triin Siiner, ERMi teadur ning Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi juhataja Pille Pruulmann-Vengerfeldt, Tiit Kask ja Ain Hinsberg Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkooli teadus- ja arendusosakonnast ning Vanalinna Hariduskolleegiumi direktor Kersti Nigesen.

Täpsema info ja registreerimislingi leiate siit .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!