Evelin Ilves külastas Metsküla algkooli

9. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Evelin Ilves kohtus eile Lihula vallas asuva Metsküla algkooli õpilaste ja õpetajatega ning proovis sealset koolitoitu, teatas Vabariigi Presidendi Kantselei.

„Metskülas elatakse väikekooli mõnusas rütmis ja seal pakutav teeb pealinlase lihtsalt kadedaks,“ nentis Evelin Ilves pärast koolikülastust. Ta tõdes, et lisaks tavapärasele kooliprogrammile toimub õppeaasta jooksul ka mitu 3-5-päevast laagrit, kus õpitakse tundma loodust ja kultuuri ning metsas ellu jäämist.

„Sellele lisanduvad arvukad kultuuriüritused, õppereisid, pere- ja kogukonnatunne ning muidugi kohalik, põhiosas lausa 50 kilomeetri raadiusest laste lõunalaual jõudev koolitoit – need on väärtused, mida saabki pakkuda väike maakool,“ sõnas Ilves. „Siia majja on ringiga tagasi jõudnud ka esimesed vilistlaste lapsed. Kui vanemad kolivad oma laste kooli tõttu kodupiirkonda tagasi, eks ole siis tegu väikese imega.“

Eelmise aasta detsembris külastas presidendi abikaasa Tabasalu Ühisgümnaasiumi, novembris Valga Põhikooli ja oktoobris venekeelse õppega Tallinna Humanitaargümnaasiumi. Septembris kohtus ta Hiiumaal Lauka kooliperega ning arutas Lääne-Eesti LEADER koostööprojekti eestvedajatega kohaliku toidu jõudmise võimalusi lasteasutustesse. Eelmisel aastal külastas presidendi abikaasa ka Põlva vallas Rosma külas waldorfkooli õppeplaani järgi tegutsevat Johannese kooli ja lasteaeda, tutvus Rae vallas asuva Jüri Gümnaasiumi õppuritega ning Muhu põhikooli ja Valjala põhikooli õpetajate ning õpilastega.

Evelin Ilves on ühtlasi Koolileiva projekti patroon.

Evelin Ilves Metsküla Algkoolis. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Evelin Ilves Metsküla Algkoolis. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!