Haridusministeerium toetab õpilasüritusi ja õpetajate aineühendusi

16. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja Teadusministeerium sõlmib lähipäevil lepingud maakondlike omavalitsusühenduste ning Tallinna, Tartu, Narva ja Pärnu linnavalitsustega, toetades enam kui 1,1 miljonit euroga õpilas- ja noorteüritusi ning aineühenduste tegevust, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Toetus on mõeldud maakondade ja nelja suurema kohaliku linna munitsipaal-, riigi- ja eraüldhariduskoolide õpetajate aineühenduste ja koolijuhtide ühistegevuse toetamiseks. Raha panustatakse ka õpilaste aineolümpiaadide, võistluste ja õpilasürituste korraldamiseks. Kõik need tegevused toetavad uue õppekava rakendamist ning sellega otseselt seotud õpetajate täiendkoolitust.

Eesti Õpetajate Liidu ja Õpetajate Ühenduste koostöökoja ettepanekul tagab toetus ka maakondlike aineühenduste juhtide koolituskulud. Nemad annavad oma teadmised hiljem edasi maakonna kolleegidele. Lisaks sisaldab leping kohustust toetada maakondliku aineolümpiaadi või õpilasvõistluse võitnud noort ka üleriigilistele võistlustele jõudmiseks.

Varem jagas riik toetust omavalitsustele, kes pidid raha maakonnatasandil taas kokku panema.Toetuse kogusumma on sama, mis eelmisel aastal, kuid raha antakse nüüd otse omavalitsusühendustele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!