Haridusministri uueks nõunikuks sai Andrus Saare

26. jaan. 2013 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

Alates 21. jaanuarist töötab haridus- ja teadusministri nõunikuna endine riigikogu liige Andrus Saare.

Vastse nõuniku ülesanne on aidata luua paremat sidet ministeeriumi ja omavalitsuste vahel, leidmaks lahendusi koolivõrgu korrastamisel ja hariduse rahastamisel.

„Seni on osapooled tunnistanud küll muutuste vajalikkust, kuid kokkuleppele pole jõutud,” nentis Saare. „Mõlemas suunas on olnud usaldamatust ja selleks on omad põhjused. Omavalitsuste jaoks on liiga palju korraga muutunud. Kuid aeg on mõlemal poolel peeglisse vaadata, rahulikult sisse hingata ja asju arutada.”

Pika omavalitsusjuhi kogemusega Saare, kes on kolmel korral valitud Kohila vallavanemaks ning kaks korda Kohila vallavolikogu liikmeks, ütles, et tal on valdkonna probleemidest pilt olemas. Vallajuhina tuli Saarel tegelda koolikorralduse küsimustega ja üht-teist ka muuta, kui valla algkool suleti ja gümnaasiumi alla viidi.

Andrus Saare tööruum on haridus- ja teadus­ministeeriumi Tallinna esin­duses, kuid osa nädalast viibib ta Tartus. Oma­­valitsus­juhtidega kohtumisi plaanib Saare ka Eestimaal ringi sõites.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo loodab, et Andrus Saare pikaajaline ja väärtuslik kohaliku omavalitsuse juhtimise kogemus aitab riigil ja omavalitsustel üksteisest paremini aru saada.

Andrus Saare on lõpetanud Tallinna ülikooli haldus- ja ärikorralduse eriala. Lisaks omavalitsusjuhi ametile ja tööle riigikogus on ta tegutsenud eraettevõtjana.

Minister Aaviksool on nüüd kaks nõunikku. Varasemast ajast on ametis Andres Kaarmann.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!