Internetis ringles klipp õpetaja kiusamisest

29. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Politsei uurib Youtube-keskkonda üles laetud videoklippi, milles ühe Eesti kooli murdeealised poisid kiusavad meesõpetajat, kirjutab ERR Uudised.

Klipis on näha, kuidas poisid sikutavad õpetajat pintsakust, ähvardavad õpetajat löömisega ning tõukavad teda. Poiste tegevus õpetaja suhtes on selgelt provotseeriv ning taustaks kõlavad roppused.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Kukk ütles ERR-i uudisteportaalile, et politsei selgitab praegu mobiiltelefoniga ülesvõetud kiusamisjuhtumi päritolu ja aega. “Pärast asjaolude selgitamist võtab politsei vastu menetlusotsuse,” ütles pressiesindaja.

Haridusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Asso Ladva leidis Postimehele videot kommenteerides, et ilmselt on kooli juhtkonnal mitu olulist asja tegemata jäetud ning võimalik, et ka kogu õpikeskkond jätab soovida.

«Videol nähtu põhjal on alust arvata, et selles kooli on juhtkonnal mitmed olulised asjad tegemata jäetud ning võimalik, et ka kooli üldine õpikeskkond jätab soovida. Kooli juhtkond ei vastuta mitte ainult õpilaste turvalisuse eest, vaid on kohustatud tagama õpetajaskonna tervise ja väärikuse. Videol nähtud õpetaja ei ole ilmselt juhtkonnalt piisavat tuge saanud või ei ole tunnis valitsevast olukorras juhtkonda teavitanud,» ütles Ladva.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!