Jõhvi “Hüppaja päev”

17. jaan. 2013 Viktor Predbannikov Jõhvi Vene gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja-metoodik - Kommenteeri artiklit

Jõulujärgsel päeval viidi juba 25. korda läbi Jõhvi „Hüppaja päev“ kõrgushüppes. Võistluse organiseerijateks olid Vene Gümnaasium ja Jõhvi Spordikool. „Hüppaja päeval“ on oma ajalugu ja rekordite tabel. Need võistlused said alguse 1986. aastal ja organiseeriti meie kooli kehalise kasvatuse õpetajate poolt.

„Hüppaja päeva“ on läbi viidud erinevates kohtades: alguses gümnaasiumi spordisaalis, seejärel seoses Ahtme Spordihalli avamisega mõnda aega seal. Aga pärast Jõhvi Spordihalli avamist neli aastat järjest hoopis seal. Tavaliselt võistlesid osavõtjad kooli paralleelide vahel, viimastel aastatel on hüppajad jagatud viieks vanusegrupiks.

Jõhvi Vene gümnaasiumis on tugevad kergejõustikutraditsioonid. Õpilaste hulgas on Eesti noorte meistrivõistluste meistrid ja esikolmiku esindajad. Gümnaasium osaleb „IAAF-i Laste Kergejõustiku“ rahvusvahelises projektis. Kehalise kasvatuse tundides kasutatakse aktiivselt spetsiaalset inventari tundide läbiviimiseks programmi järgi. Regulaarselt viiakse läbi võistkondlike võistlusi nii gümnaasiumis kui ka maakonna teiste koolide osavõtul. Sellised traditsioonilised võistlused soodustavad kergejõustiku edasist populariseerimist gümnaasiumi õpilaste seas.

Üheaegselt kergejõustiku ja võrkpalli võistlustega on populaarsed ka kooli olümpiamängud. Eelmisel aastal toimusid juba seitsmendad mängud. Sel aastal sai gümnaasium rahalist toetust Eesti Olümpiaakadeemia projektis, veebruaris korraldab gümnaasium talvised olümpiamängud.

Kõrgushüppe võistlused jõulude ja uueaasta pidustuste vahel on saanud heaks tavaks. „Hüppaja päev“ on tavalisest koolivõistlusest muutunud populaarseks ürituseks kogu Ida-Virumaal. Aastalõpu võistlusest võtsid osa noored sportlased Kohtla-Järvelt, Kiviõlist ja Jõhvist.

Viimane „Hüppaja päev“ viidi läbi Jõhvi Spordikooli ja Jõhvi Vallavalitsuse toetuse abil. Võitjad ja esikolmik said medalid ja auhinnad gümnaasiumi sümboolikaga. Võitjateks osutusid Andrei Vladimirov, Uljana Tšuhnjai ja Anastassia Fjodorova Kiviõli Vene gümnaasiumist, Remy-Christian Kivimäe ja Marko Pärn Jõhvi gümnaasiumist, Deniss Shalkauskas Kohtla-Järve Ahtme gümnaasiumist, Anastassia Jegorova, Valeria Uvarova, Aleksandra Radajeva ja Ilja Pimenovs Jõhvi Vene gümnaasiumist.

Hüppaja päev Jõhvis2


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!